Celsius Network krijgt goedkeuring voor zijn herstelplan

De inmiddels ter ziele gegane cryptokredietverstrekker Celsius Network heeft van de rechtbank toestemming gekregen om door te gaan met zijn faillissementsherstructureringsplannen.

Celsius Network gaat het terugbetalingsplan activeren

Celsius Network heeft goedkeuring van de Amerikaanse faillissementsrechtbank gekregen om over te stappen naar een Bitcoin mining-organisatie dat eigendom is van de crediteuren. Dit maakt allemaal deel uit van het grote geheel, waarbij klanten moeten worden terugbetaald waarvan de activa bevroren waren toen het bedrijf ruim een jaar geleden met een liquiditeitscrisis werd geconfronteerd.

Rechter Martin Glenn van de faillissementsrechtbank van New York bevestigde dat de getroffen klanten terugbetaald zullen worden in een combinatie van cryptocurrencies en aandelen in het nieuwe Bitcoin-mining-bedrijf, dat eigendom is van de schuldeiser. Volgens het juridische team van Celsius zal de distributie van activa aan klanten waarschijnlijk begin volgend jaar beginnen.

De nieuwste ontwikkeling is een belangrijke mijlpaal voor Celsius Network na een zeer tumultueus jaar dat heeft bijgedragen aan het faillissement.

De achtbaanrit van het herstelplan

Celsius is op zoek naar een herstructureringsplan dat gericht is op zijn klanten en destijds stelde het bedrijf een terugbetaling voor van naar schatting $2 miljard aan Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) onder leiding van investeringsmaatschappij Arrington Capital. Dit was nadat Fahrenheit LLC met succes de activa van Celsius had verworven via een faillissementsveiling die eerder dit jaar werd gehouden.

Op basis van het voorstel was het de bedoeling dat klanten een gedeeltelijke terugbetaling zouden ontvangen door hen een aandeel te geven in het nieuwe bedrijf dat belast zou worden met het beheer van de mining-activiteiten van de cryptokredietverstrekker. Helaas hebben deze klanten hun ongenoegen geuit over het terugbetalingsvoorstel. Ze waren bezorgd over het bezit van aandelen in een nieuw project waarvan de integriteit nog moet worden bewezen.

Later in september stemden de schuldeisers van Celsius Network voor het herstructureringsplan waarbij de nieuwe entiteit NewCo betrokken was. Het is opvallend dat het herstructureringsvoorstel 98% positief werd ontvangen, wat Celsius ertoe aanzette om goedkeuring te vragen aan de rechtbank.

Aan de andere kant zal de voormalige CEO van Celsius Network, Alex Mashinsky, die werd beschuldigd van het oplichten van de klanten van het bedrijf, volgend jaar voor de rechtbank verschijnen, aangezien zijn strafzaak gepland staat voor 17 september 2024. Mashinsky en Roni Cohen-Pavon, de voormalige Chief Revenue Officer van het bedrijf, werden beiden beschuldigd van liegen tegen klanten over de financiële status van het bedrijf.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!