Microsoft plant crypto-integratie op Xbox, volgens gelekte documenten

In een verrassende wending heeft Microsoft per ongeluk zijn roadmap onthuld voor de integratie van cryptocurrency wallets in het Xbox-ecosysteem tijdens een lopende zaak bij de Federal Trade Commission (FTC). De documenten, die vertrouwelijk bedoeld waren, zijn nu openbaar gemaakt en werpen licht op de ambitieuze plannen van Microsoft met betrekking tot digitale valuta in de game-industrie.

Phil Spencer, het hoofd van Xbox, sprak onlangs Microsoft-medewerkers toe via een e-mail, waarin hij toegaf dat de onthulling per ongeluk was gebeurd en voortkwam uit het juridische geschil van de FTC tegen Microsoft. Op sociale media uitte Spencer zijn frustratie en gaf aan dat de gelekte plannen oud waren en mogelijk waren gewijzigd.

Volgens de uitgelekte documenten onderzoekt Microsoft actief manieren om cryptocurrency wallets en betaalmogelijkheden op het Xbox-platform te introduceren. Deze zet heeft tot doel in te spelen op de groeiende populariteit van cryptocurrencies en gamers meer flexibiliteit te bieden in hun transacties.

De roadmap schetst een gefaseerde aanpak om deze veranderingen door te voeren, waarbij de eerste stap de integratie van populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum in het Xbox Live-betalingssysteem is. Dit zou gebruikers in staat stellen om games, content en abonnementen te kopen met digitale valuta.

Bovendien heeft Microsoft plannen om zijn eigen cryptocurrency wallet te ontwikkelen, die zal dienen als een veilige en gebruiksvriendelijke interface voor het beheren van verschillende cryptocurrencies. Deze wallet wordt verwacht een breed scala aan digitale activa te ondersteunen en gebruikers volledige controle te geven over hun bezittingen.

Naast transacties gerelateerd aan gaming, onderzoekt Microsoft de mogelijkheid om in-game aankopen mogelijk te maken met cryptocurrencies. Dit zou de game-industrie kunnen revolutioneren door een naadloze en grensoverschrijdende betaaloplossing te bieden voor in-game items en activa.

Hoewel deze onthullingen opwinding hebben veroorzaakt onder gamers en crypto-enthousiasten, heeft Microsoft deze plannen nog niet officieel bevestigd. De uitgelekte documenten, onderdeel van de lopende FTC-zaak, kunnen inzicht bieden in de intenties van het bedrijf, maar de daadwerkelijke implementatie van deze functies blijft onzeker.

Het is belangrijk op te merken dat het integreren van cryptocurrencies in gaming-platforms verschillende voordelen met zich kan meebrengen, zoals lagere transactiekosten, snellere betalingsverwerking en meer privacy. Het roept echter ook zorgen op over beveiliging, naleving van regelgeving en mogelijke risico’s in verband met de volatiliteit van cryptocurrencies.

Terwijl de game-industrie blijft evolueren, vertegenwoordigt de kruising van cryptocurrencies en gaming-platforms een veelbelovende weg voor innovatie. De per ongeluk blootgestelde crypto wallet roadmap van Microsoft heeft zeker de interesse gewekt, maar gamers zullen moeten wachten op officiële aankondigingen om te zien hoe deze plannen zich ontwikkelen en van invloed zijn op de game-ervaring op Xbox-consoles.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!