Noord-Koreaanse hackgroep bezit meer dan $47 miljoen aan crypto

Nieuwe gegevens verzameld op Dune Analytics van 21.co, het moederbedrijf van 21Shares, tonen aan dat het beruchte Noord-Koreaanse hackingcollectief Lazarus Group in totaal $47 miljoen aan cryptocurrencies bezit. Een aanzienlijk deel van deze bezittingen bestaat uit Bitcoin (BTC), terwijl de rest bestaat uit Ether (ETH), Binance Coin (BNB) en stablecoins, waaronder Binance USD (BUSD).

Volgens de verstrekte uitsplitsing omvat de buit $42,5 miljoen aan BTC, $1,9 miljoen aan Ether, $1,1 miljoen aan BNB en nog eens $640.000 aan stablecoins.

Enkele weken geleden werd de crypto-goksite Stake aangevallen en na onderzoek concludeerde de Federal Bureau of Investigation (FBI) dat de Lazarus Group de dader was. De hack leidde tot het verlies van $41 miljoen aan cryptocurrency uit de hot wallets van Stake. Gezien de waarde van digitale activa die waren weggesluisd van de goksite, werd de holding van de Lazarus Group berekend op $86 miljoen.

Daarom laat de waarde die door Dune Analytics wordt genoemd zien dat de hoeveelheid crypto die de hackers in handen hebben aanzienlijk is gedaald.

Aan het einde van vorig jaar werd ontdekt dat Noord-Koreaanse hackers in de afgelopen vijf jaar cryptocurrencies ter waarde van meer dan $1,2 miljard hebben gestolen, volgens een verklaring van de National Intelligence Service (NIS), de hoogste inlichtingendienst van Zuid-Korea. Alleen al in 2022 sluisden de hackers $626 miljoen weg uit het digitale activa-ecosysteem, inclusief een aanval op de Axie Infinity Ronin-brug.

De Verenigde Naties (VN) benadrukten dat Noord-Korea in 2022 meer crypto-activa heeft gestolen dan in enig ander jaar. Opvallend genoeg waren de doelwitten van de hackers meestal buitenlandse lucht- en ruimtevaartbedrijven en defensieorganisaties, waarvoor ze doorgaans geavanceerde technologieën en technieken gebruiken om hun illegale activiteiten uit te voeren.

Meestal verhullen deze hackers de herkomst van hun buit door ze in crypto-mixers zoals Tornado Cash te storten. In andere gevallen laten ze de fondsen een tijdje rusten voordat ze proberen ze te verplaatsen. Vorige maand waarschuwde de FBI het publiek dat hackers uit Noord-Korea op het punt staan om een deel van hun gestolen crypto-activa te liquideren.

De aanstaande verplaatsing werd ontdekt door de FBI, aangezien de instantie de fondsen die door de Lazarus Group zijn gestolen, heeft gevolgd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!