De 7 populairste crypto’s die je op je volglijst voor 2023 zou moeten hebben

Nu de bearmarkt zijn bodem nadert, is dit het perfecte moment om te overwegen naar welke tokens je in 2023 moet uitkijken. Als je het moeilijk vindt om er een paar te kiezen waar je zeker van kunt zijn, hoef je je niet langer zorgen te maken. Dit artikel bespreekt zeven van de populairste crypto’s die je in 2023 op je volglijst zou moeten hebben.

1. Metacade (MCADE) – Een van de beste crypto’s van 2023

Naarmate de gamingwereld steeds dichter bij play-to-earn (P2E) komt, neemt de behoefte aan op maat gemaakte platforms toe. Hier komt Metacade om de hoek kijken, een op de community gebaseerd platform dat speciaal is ontworpen voor play-to-earn gaming. In Metacade ontdek je ruimtes om met anderen in contact te komen via je favoriete games, een virtuele arcade met exclusieve titels en meerdere manieren om meer te verdienen met play-to-earn gaming.

Een van de belangrijkste ambities van Metacade is om van het platform een one-stop-shop te maken voor alles wat met GameFi te maken heeft. Daarom ontdek je leaderboards, beoordelingen, forums, chatrooms en de populairste alfa gedeeld door experts uit de branche – allemaal ontworpen om je vooruit te helpen. Om de knapste koppen in GameFi aan te moedigen hun kennis met anderen te delen, biedt Metacade MCADE-tokens aan gebruikers die beoordelingen, tips en andere nuttige content aan de community bijdragen. Ongeacht je game-ervaring kun je nog steeds eenvoudig geld verdienen door van Metacade de ultieme bestemming voor play-to-earn gaming te maken.

Maar dat is nog niet alles. Metacade stelt spelers niet alleen in staat om meer te verdienen met play-to-earn gaming, maar het stelt de spelers ook in staat om direct vorm te geven aan de toekomst van de games die ze gaan spelen. Eind 2023 zal Metacade zijn eerste Metagrant uitreiken, een functie waarmee de community financiering kan verstrekken aan ontwikkelaars die de games maken die iedereen wil spelen.

Eerst schrijven ontwikkelaars hun ideeën in voor een van de Metagrant-wedstrijden. Vervolgens brengen MCADE-houders hun stem uit op hun favoriete idee, waarbij het winnende project financiering ontvangt uit de Metacade-schatkist voor versnelde ontwikkeling. De voltooide titel wordt vervolgens toegevoegd aan de virtuele arcade van Metacade, zodat iedereen kan spelen en ervan kan genieten.

Natuurlijk zou het geen echt Web3-platform zijn zonder decentralisatie. Zodra de ontwikkeling van het platform is voltooid, is het kernteam van Metacade van plan af te treden en de community om te vormen tot een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO). Vanaf hier zullen gekozen leden van de community de show leiden en kunnen MCADE-houders voorstellen doen voor en stemmen over wijzigingen die op het platform zijn aangebracht. In het proces wordt Metacade ’s werelds eerste door een community beheerde virtuele arcade.

Als je je zorgen maakt over de veiligheid van Metacade voor en nadat dit gebeurt, is dat niet nodig. Metacade kreeg de goedkeuring van Certik, een van de leiders op het gebied van blockchain-auditing, beveiliging en transparantie. Certik voerde diepgaande controles uit met betrekking tot Metacade-team, de smart contractcode en tokenomics om ervoor te zorgen dat gebruikers beschermd zijn. Metacade maakt ook gebruik van wallets met meerdere handtekeningen, waarvoor twee of meer handtekeningen met privésleutels nodig zijn om transacties van de schatkist te autoriseren. Deze functie blijft constant, zelfs nadat Metacade is overgegaan naar een DAO.

Nu de GameFi-markt naar verwachting in 2023 zal stijgen, is duidelijk waarom Metacade op dit moment een van de populairste crypto’s is. De community gerichte benadering zal vrijwel zeker een hit worden bij nieuwe play-to-earn gamers, en functies zoals de Metagrant en genereuze beloningen maken het aanbod alleen maar mooier. Het beste van alles is dat het native MCADE-token nog steeds in presale is, wat betekent dat dit het perfecte moment is om mee te doen voordat het platform enorm populair wordt! Om deze redenen is Metacade de nummer één beste crypto voor 2023.

>>> Je kunt hier deelnemen aan de Metacade-voorverkoop <<<

2. Ethereum (ETH) – Het leidende utility token met grote plannen voor 2023

Ethereum is de op één na meest waardevolle cryptocurrency en ’s werelds toonaangevende smart contract platform – een titel die nog moet worden betwist. Hoewel Bitcoin bekend staat om zijn status als “digitaal goud”, wordt Ethereum soms “digitale olie” genoemd vanwege het wijdverbreide gebruik in gedecentraliseerde applicaties (dApps), DeFi-projecten en NFT-collecties.

Hoewel er verschillende Ethereum-rivalen zijn (waaronder enkele hete crypto’s op deze lijst), heeft geen enkele de toejuiching en het niveau van acceptatie bereikt die Ethereum heeft gezien. Vanaf half december 2022 is Ethereum bijvoorbeeld goed voor ongeveer 57% van de totale waarde die is vergrendeld in het hele DeFi-ecosysteem – meer dan 5x zijn naaste rivaal, BNB Chain.

Met de implementatie van sharding in het najaar van 2023, een stap die naar verwachting de transactiesnelheden van Ethereum zal stuwen tot meer dan 100.000 transacties per seconde (TPS), zal deze dominantie vrijwel zeker voortduren. Als zodanig is Ethereum een van de populairste crypto’s voor 2023.

3. Cardano (ADA) – Wint de schildpad de race?

Cardano is een van de grootste bedreigingen voor de positie van Ethereum in de layer 1-ruimte. Gelanceerd in 2017, probeerden de ontwikkelaars van Cardano een veilig platform te creëren dat smart contracts op grote schaal kon uitvoeren. Ondanks enige kritiek omdat het te traag was met het ontwikkelen van zijn netwerk (het introduceerde bijvoorbeeld pas in 2021 smart contracts), beweren de oprichters van Cardano dat hun rigoureuze aanpak, die wordt ondersteund door academisch onderzoek, van fundamenteel belang is voor de stabiliteit en veiligheid van het netwerk.

Deze aanpak wordt gekenmerkt door vijf ontwikkelingsfasen, elk gericht op een specifiek verbeterpunt. De huidige fase, Basho, werkt aan het opschalen van het Cardano-netwerk. Dit omvat de geleidelijke implementatie van Hydra in 2023, een schaaloplossing die Cardano’s TPS theoretisch tot meer dan 1 miljoen zou kunnen stuwen. Wanneer dit gebeurt, zou Cardano een van de snelste blockchains op de markt kunnen zijn, wat zou kunnen leiden tot een golf van nieuwe investeringen. Hoewel het nog te bezien valt hoe goed Hydra het doet, plaatst het Cardano op de derde plaats als een van de populairste crypto’s voor 2023.

4. Polygon (MATIC) – Meerdere grote namen kunnen MATIC voortstuwen

Polygon is een raamwerk en protocol waarmee ontwikkelaars schaalbaarheid kunnen realiseren terwijl ze nog steeds de Ethereum-blockchain gebruiken. Polygon is de toonaangevende layer 2-oplossing, die de mogelijkheden van Ethereum op een snelle, goedkope manier ondersteunt en uitbreidt. Dit opent deuren voor ontwikkelaars die op Ethereum willen voortbouwen, die eerder werden afgeschrikt door de lage doorvoer en hoge gaskosten.

Zelfs de eerder genoemde overgang van Ethereum naar sharding heeft enkele van ’s werelds grootste bedrijven er niet van weerhouden om betrokken te raken bij Polygon. Starbucks, Reddit, Nike en Meta zijn allemaal Polygon gaan gebruiken om hun NFT-projecten van stroom te voorzien. De resultaten van deze verhuizing? Het aantal NFT-kopers op het netwerk steeg met meer dan 200% en de verkoop steeg medio december 2022 met bijna 93%. Voeg een recente introductie in het Disney Accelerator-programma aan Polygon toe en je hebt ongetwijfeld een van de populairste crypto’s voor 2023 op je handen.

5. Toncoin (TON) – Telegram’s eigen cryptocurrency

Als we het hebben over hot crypto’s, staat Toncoin op dit moment zeker in brand. Toncoin is nauw verwant aan Telegram, de populaire berichten-app die nu hevig met Snapchat concurreert voor maandelijkse actieve gebruikers. Waarom alleen nauw verwant? TON, of The Open Network, is gemaakt door de mede-oprichters van Telegram, maar kreeg te maken met rechtszaken van de SEC. Dit dwong hen om de ontwikkeling van het netwerk door Telegram op te schorten en hun werk vrij te geven voor open-source ontwikkeling. In 2022 ging het live.

Ondanks het bevel om de ontwikkeling van TON stop te zetten, heeft dat Telegram er niet van weerhouden om het (legaal) in zijn app te integreren. In oktober 2022 lanceerde Telegram Fragment, een gedecentraliseerd veilingplatform. Aanvankelijk konden alleen gebruikersnamen worden gekocht en verkocht. Maar begin december kondigde Telegram aan dat gebruikers toegang zouden krijgen tot een SIM-vrije aanmelding met behulp van een op blockchain gebaseerd nummer dat op Fragment zou kunnen worden gekocht.

Naarmate het web dichter bij een gedecentraliseerde, betrouwbare toekomst komt, zullen op privacy gerichte apps zoals Telegram een veel grotere rol spelen dan nu het geval is. Met Toncoin voorop, is het gemakkelijk om te zeggen dat TON een van de populairste crypto’s voor 2023 is.

Chainlink is een gedecentraliseerd orakelnetwerk dat tot doel heeft de kloof tussen on-chain en off-chain data te overbruggen. Het doet dit door op te treden als tussenpersoon tussen een gegevensbron en een bepaalde blockchain. Veel DeFi-projecten gebruiken Chainlink bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot betrouwbare prijsgegevens en om communicatie over de keten te vergemakkelijken. De langetermijnambitie van Chainlink is echter om de oude financiële sector te verbinden met de blockchain-industrie, waardoor banken op betrouwbare wijze met elkaars blockchains kunnen communiceren.

Chainlink speelt een cruciale rol in de crypto-ruimte. Desondanks zijn er maar weinig of geen die in de buurt komen van de ongelooflijke innovatie op het gedecentraliseerde orakelveld. Deze hoge toetredingsdrempels maken Chainlink tot een onstuitbare kracht – vooral als je bedenkt dat er behoefte is aan orakels als het gaat om digitale valuta van de centrale bank (CBDC’s).

Gezien de minimale concurrentie waarmee het wordt geconfronteerd, is Chainlink waarschijnlijk het orakel bij uitstek voor regeringen over de hele wereld. Met 50 landen die momenteel hun eigen CBDC ontwikkelen of testen, zou Chainlink een uitstekend 2023 kunnen hebben, waardoor het op dit moment onze zesde populairste cryptovaluta is.

7. Filecoin (FIL) – Gedecentraliseerde opslag zal naar verwachting stijgen in 2023

Filecoin is een gedecentraliseerd bestandsopslagnetwerk waarmee gebruikers hun vrije ruimte op de harde schijf kunnen verhuren in ruil voor FIL-tokens. In tegenstelling tot traditionele gecentraliseerde cloudopslag providers, zoals Dropbox, Amazon Web Services en Microsoft Azure, gebruikt Filecoin een gedecentraliseerd systeem waar individuele providers concurreren om de laagste prijsopslag aan te bieden. Dit heeft ertoe geleid dat Filecoin opslag 99,5% goedkoper aanbiedt dan gecentraliseerde diensten (CoinTelegraph).

Een van de belangrijkste problemen die Filecoin wil oplossen, is de centralisatie en censuur die aanwezig zijn in de cloudopslag industrieën. Momenteel heeft een handvol titanen in de branche een aanzienlijk marktaandeel en zijn ze in staat om voorwaarden en vergoedingen aan gebruikers op te leggen. De gedecentraliseerde aanpak van Filecoin zorgt voor een eerlijker, censuur- en sabotagebestendig opslagsysteem.

Naast een recent rapport van Huobi dat voorspelde dat gedecentraliseerde opslag in 2023 een grotere vraag zou opleveren, werkt Filecoin ook aan het inzetten van smart contracts die kunnen worden geïntegreerd in de Ethereum chain. Wanneer dit gebeurt, kan de acceptatiegraad van Filecoin stijgen, en daarom is het het zevende meest populaire token voor 2023.

Metacade (MCADE) is momenteel de populairste crypto 

De zeven populaire crypto’s die hier worden vermeld, zullen het waarschijnlijk allemaal beter doen in 2023. Ethereum zal waarschijnlijk zijn heerschappij voortzetten, terwijl projecten als Polygon en Chainlink ondanks de crypto-bearmarkt steeds sterker lijken te worden. Maar wat betreft de beste investeringsmogelijkheid voor 2023, komt Metacade naar voren als een duidelijke winnaar.

Met een sterke positie in een van ’s werelds snelst groeiende industrieën, een aantal waardevolle functies die zijn ontworpen met een opwindende gaming community in het achterhoofd, en een solide toewijding aan decentralisatie en beveiliging, is het duidelijk dat Metacade voorbestemd is voor grootsheid. Als jij er ook zo over denkt, dan wil je zo snel mogelijk de Metacade-presale bekijken.

Er is al voor meer dan $1,25 miljoen aan MCADE-tokens opgekocht door slimme investeerders die graag mee willen doen met de GameFi-trend. Gelukkig is MCADE nog steeds in de presale, dus als je nu wat tokens inslaat, kun je je kansen op rendement op de lange termijn vergroten.

Je kunt de in dit artikel genoemde munten hier bij eToro kopen.

Je kunt hier deelnemen aan de Metacade-voorverkoop.

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!