Binance geregistreerd als financiële dienstverlener in Nieuw-Zeeland

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat de grootste crypto-exchange op basis van handelsvolume, Binance, opnieuw gaat proberen om uit te breiden in Japan. Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Binance ook gaat uitbreiden in Nieuw-Zeeland, waar het de nodige stappen heeft voltooid bij het Nieuw-Zeelandse ministerie van Zaken, Innovatie en Werkgelegenheid om een geregistreerde financiële dienstverlener te worden.

Op donderdag werd Binance New Zealand gelanceerd en de CEO van het bedrijf, Changpeng Zhao (CZ), kondigde de lancering officieel aan op de Twitterpagina van de exchange. Ondanks het bearish sentiment dat de markt al een tijdje in zijn grip heeft, is Binance nog altijd bezig om haar positie als marktleider te behouden en verder uit te breiden. Er werd getweet:

“Kia Ora, Nieuw-Zeeland! ??

We zijn verheugd aan te kondigen dat #Binance zich met succes heeft geregistreerd als financiële dienstverlener bij het Nieuw-Zeelandse ministerie van Zaken, Innovatie en Werkgelegenheid en dat Binance Nieuw-Zeeland officieel is gelanceerd.”

Volgens CZ is Nieuw-Zeeland een intrigerende markt met een lange geschiedenis van fintech-innovatie. Hij voegde eraan toe dat het team van Binancians in Nieuw-Zeeland hard aan het werk is om de vrijheid van crypto naar de kiwis te brengen.

In het afgelopen jaar zijn er in Nieuw-Zeeland verschillende crypto-miningactiviteiten gestart, wat wijst op een toenemende interesse in het gebruik van cryptocurrency in het land. Het is dan ook een grote stap vooruit voor de exchange na het groene licht van het Business, Innovation en Employment.

Binance had onlangs al aangekondigd dat gebruikers van het platform nu mogen deelnemen aan een mining pool voor ETHW, wat de gesplitste versie van Ethereum is dat de originele principes van Proof-of-Work (PoW) van de blockchain heeft behouden.

Volgens een verklaring die gisteren is vrijgegeven, zijn er geen kosten voor ETHW Pool-leden tijdens een promotieperiode die afloopt op 29 oktober. Het is twee weken geleden dat de Ethereum Merge de blockchain met succes heeft overgezet naar een Proof-of-Stake-methode, waardoor cryptocurrency-miners zijn verouderd en grotendeels overbodig zijn geworden.