ETHW zal 24 uur na de Merge van start gaan

Ethereum is momenteel nog een Proof of Work (PoW) netwerk maar zal tijdens de merge overstappen op een Proof of Stake (PoS) netwerk. Dit betekent dat het netwerk niet meer gebruik zal maken van actieve miners die rekenkracht gebruiken om het netwerk in stand te houden maar met nodes waarin wallets hun ethereum staken. Door te staken krijgen de nodes stemrechten, hoe groter de node (meer ethereum gestaked) des te groter de invloed is van de node. 

Ethereum miners kondigen fork datum aan

Een deel van de miners op het netwerk is het niet eens met de overgang van Ethereum naar een PoS netwerk, daarbij zullen zij een fork (een aftakking van een blockchain netwerk vaak grotendeels identiek aan de originele blockchain) lanceren die ETHW wordt genoemd. 

Uit het twitterbericht van Ethereum PoW wordt verder verduidelijkt hoe de PoW fork in zijn werk gaat. Zo zal de fork binnen 24 uur na de Merge actief zijn en zal de exacte tijd van de fork lancering binnen 1 uur van de lanceren bekend worden gemaakt.

Adoptie Ethereum 2.0

Hoe groot de adoptie van het nieuwe ETHW netwerk zal zijn is nog niet duidelijk. In onze fundamentele analyse over Ethereum 2.0 adoptie zagen we al dat in aanloop van de Merge veel gebruikers Ethereum 2.0 adopteren door (minimaal) 32 ethereum te staken. Dit laat zien dat veel gebruikers vertrouwen hebben in een goede afloop van de Merge. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!