Binance gaat naar verluidt opnieuw uitbreiden naar Japan

De grote cryptocurrency-exchanges zijn in de afgelopen jaren flink aan het uitbreiden. De grootste onder de exchanges, Binance, probeert nu naar verluidt opnieuw de Japanse markt te betreden na een onderbreking van vier jaar. Volgens het rapport onderneemt Binance stappen om een ​​bedrijfslicentie in Japan te krijgen. De Oost-Aziatische natie neemt digitale activa en de toekomstige uitbreiding van zijn gebruikersbestand op de voet.

Doordat de Japanse regering een openhartig standpunt heeft ingenomen, is Binance nu opnieuw geïnteresseerd in het opnieuw betreden in het Oost-Aziatische land. Bovendien heeft Japan de op twee na grootste economie ter wereld. Als gevolg hiervan kan deze aanpassing goed uitpakken voor de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld.

Binance wilde echter niet ingaan op de ontmoeting tussen het bedrijf en de Japanse autoriteiten. Er werd wel aangegeven dat Binance is toegewijd aan het omgaan met wetgevers en autoriteiten. Het is namelijk de missie van bedrijf om de groei te bevorderen door beleidsvorming die de gebruikers beschermen.

Eerder dit jaar wist Binance al een MVP-licentie gekregen in Dubai. De cryptocurrency-exchange kreeg toestemming van de Virtual Asset Regulatory Authority (VARA) om gebruikersgelden aan te bieden bij binnenlandse bankinstellingen.

De uitbreiding van Web3-bedrijven maakt echter deel uit van het plan van de Japanse premier Fumio Kishida om de economie van het land te stimuleren. De overheidsinstantie in dit Oost-Aziatische land heeft eerder voorgesteld de belastingen op cryptocurrency te verlagen. Dit volgt op oproepen van invloedrijke organisaties voor hervormingen aan het onbetaalbaar hoge vennootschapsbelastingtarief van het land. Sommige bedrijven zijn vanwege deze problemen zelfs naar Singapore verhuisd.

CZ, de CEO van Binance, zinspeelt op plannen om sinds 2018 aanwezig te zijn in Japan. Helaas leidde de verklaring tot onderzoeken naar de handel door effectenautoriteiten. De toezichthouder heeft ook een formele waarschuwing gegeven om de exploitatie zonder geldige vergunning te staken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!