Polygon hint op een ‘enorme ontwikkeling’ voor het ecosysteem

De populaire layer-2-schaaloplossing, Polygon (MATIC), heeft op Twitter aangegeven dat er binnenkort ‘iets enorms’ naar het ecosysteem gaat komen. Het heeft met een kleine indicatie prijsgegeven van wat het product zou kunnen zijn. Het houdt namelijk verband met consumentenfinanciering en de massale acceptatie van Web3. De layer-2 tweette het volgende:

“37k+ dApps zijn #onPolygon gebouwd, volgens de laatste gegevens van @AlchemyPlatform, ’s werelds toonaangevende #Web3-ontwikkelaarsplatform.”

“Dat is bijna 2x het aantal in maart en een sprong van 4x sinds het begin van het jaar.”

De Polygon PoS-chain heeft sinds het begin van het jaar een aantal producttoevoegingen gekregen. Voorbeelden hiervan zijn Polygon Supernets, een fast track voor het bouwen van applicatiespecifieke chains, Polygon Avail, een schaalbare gegevens-beschikbaarheidslaag en verschillende zero-knowledge (ZK)-projecten die hopen de netwerkcongestie aanzienlijk te verminderen. Onlangs werd door Polygon onthuld dat er een volledige EVM-equivalent in de zkEVM werd gelanceerd.

Ook kreeg het Polygon-netwerk een aantal partnerschappen. Een voorbeeld hiervan zijn Coca-Cola, die een NFT-collectie heeft gelanceerd. Ook werden partnerschappen met Techstars voor een Web3-specifiek acceleratorprogramma en Epic League, een Web3-game-ontwikkelingsstudio.

Polygon kondigde dus aan dat er 37.000 gedecentraliseerde applicaties op het netwerk zijn gebouwd, een mijlpaal volgens gegeven van Alchemy. Daarnaast betekent dit een verdubbeling van 200% ten opzichte van maart en een sprong van 4x ten opzicht van begin 2022.

Maanden geleden werd gemeld dat netwerk een groei meemaakte die zes keer zo hoog was, terwijl het aantal dApps destijds 19.000 bedroeg. Vervolgens registreerde de layer-2 meer dan 8.000 actieve maandelijkse teams. Het aantal maandelijks actieve teams, wat duidt op activiteit van ontwikkelaars in de PoS-chain, overtrof eind juli de 11.800. Hiervan integreerde 74% van de teams uitsluitend in de layer-2, terwijl 26% op zowel Polygon als Ethereum lanceerde.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!