Coca-Cola kondigt eerste NFT-collectie aan

Coca-Cola heeft de lancering aangekondigd van haar allereerste NFT-collectie, ter herdenking van de Internationale dag van de vriendschap. Het kondigde tevens aan dat het samenwerkt met OpenSea om zijn nieuwste tokenized verzamelobjecten te veilen. De veiling begint op 30 juli en duurt vier opeenvolgende dagen.

Coca-Cola onthulde daarnaast dat het bedrag dat wordt opgehaald van de veiling zal worden gedoneerd aan Special Olympics International, ’s werelds grootste sportorganisatie voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke en lichamelijke handicap. Special Olympics International werkt al meer dan 50 jaar samen met Coca-Cola en de donatie was dus een logische stap.

Coca-Cola’s NFT’s zullen worden geslagen in samenwerking met ontwikkelaar Tafi, maker van aangepaste 3D-inhoud voor een avatar en emoji-systemen.

De vriendschap NFT zal een token zijn met meerdere lagen en vier niveaus. De lagen zijn verpakt in een vriendschap-doos, versierd met bijbehorende illustraties, die zelf ook NFT’s zijn. De bovenste laag, d.w.z. de vriendschapsdoos, wordt op de markt gebracht als de buitendoos, die bij opening de schat onthult van Coca-Cola’s zeer verzamelbare retro-automaat uit 1956.

Binance

Verder bevat de collectie een op maat gemaakte Coca-Cola Bubble Jacket Wearable, die is geïntegreerd met een ontgrendelbare versie die kan worden gedragen in het Decentraland 3D virtual reality-platform. Het kleurenpalet van de jas lijkt op de klassieke Coca-Cola-tinten van metallic rood en karamelbruin.

De collectie bevat ook een audiobestand met Coca-Cola ASMR’s. Van de bovenkant van een fles die opengaat, en het geluid van een drank die over ijs wordt gegoten; tot het bruisen van de drank en het geluid van de eerste slokjes.

Uiteindelijk ontvouwt zich de vriendschapskaartlaag, met het ontwerp van Coca-Cola’s beroemde op vriendschap geïnspireerde ruilkaarten uit de jaren 40 voor de digitale wereld. De kaarten dragen de bijnaam “Symbol of Friendship”.

Selman Careaga, president, Global Coca-Cola Trademark, zei het volgende over de NFT’s:

“Coca-Cola is één van de meest verzamelbare merken ter wereld, en het heeft zijn rijke erfgoed al tientallen jaren met consumenten gedeeld door middel van eenvoudige momenten van vreugde… We zijn verheugd om onze eerste NFT’s te delen met de metaverse, waar nieuwe vriendschappen worden gesmeed op nieuwe manieren in nieuwe werelden, en ter ondersteuning van onze jarenlange vriend en partner, Special Olympics International. Elke NFT is gemaakt om elementen te vieren die de kern vormen van het merk Coca-Cola, wederom geïnterpreteerd voor een virtuele wereld op nieuwe en opwindende manieren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!