Elon Musk wil wellicht cryptocurrency-betalingen introduceren op Twitter

Volgens een door Vox gepubliceerd transcript, sprak de nieuwe CEO van Twitter, Elon Musk, afgelopen donderdag met medewerkers van het bedrijf tijdens een videogesprek. In dit gesprek sprak Musk over zijn overname van het bedrijf en zijn toekomstvisie. Hij besprak tevens dat cryptocurrencies mogelijk geïntegreerd zouden kunnen worden in het platform.

In het gesprek stelde de nieuwe CEO dat “geld op dit moment fundamenteel digitaal is” en dat Twitter digitale betalingen zou moeten opnemen. Hij gaf het volgende aan:

“Ik denk dat het logisch zou zijn om betalingen in Twitter te integreren, zodat het gemakkelijk is om geld heen en weer te sturen. En als je zowel valuta als crypto hebt. In wezen, wanneer iemand het nuttig zou vinden.

Mijn doel zou zijn om het nut van de service te maximaliseren – hoe nuttiger het is, hoe beter. En als je er gemakkelijk mee kunt betalen, is dat een toename van het nut. Nieuws, entertainment en betalingen zijn volgens mij drie cruciale gebieden. Maar echt, het gaat er gewoon om na te denken over hoe je dit kunt maken, hoe je het gebruik van Twitter zo aantrekkelijk kunt maken dat je niet zonder kunt en dat iedereen het wil gebruiken.”

Tevens reageerde de nieuwe eigenaar van Twitter gisteren op een tweet van Billy Markus, de mede-oprichter van Dogecoin (DOGE), waarin hij zijn wens voor DOGE en de gemeenschap beschreef. Musk gaf in zijn reactie aan dat hij het volledig eens is met de suggestie. Bovendien voegde hij eraan toe dat zijn firma’s Tesla en SpaceX mee zouden marcheren. Het gesprek ging als volgt:

“Dit is mijn verlangen voor Dogecoin:

– Mensen gebruiken het eigenlijk voor iets anders dan pomp en dump bullshit, dus het heeft een reden van bestaan.
– De community begrijpt wat crypto is en wat de cryptomarkt is en weet dat het allemaal nogal dom is en heeft er plezier in.

Dat is het zo’n beetje.”

Ondanks de recente juridische stappen tegen de CEO van Tesla & SpaceX, waarin $258 miljard wordt geëist voor het ondersteunen van de DOGE, heeft hij nog steeds enorm veel vertrouwen in meme-cryptocurrency. Musk antwoordde dan ook op de tweet van Markus dat het meer currency-achtig is dan welke andere optie dan ook. Hieruit kunnen we wellicht dan ook opmaken dan hij zal proberen om Dogecoin te integreren in Twitter.

Twitter heeft afgelopen september een tipping-functie geïntroduceerd waarmee gebruikers direct gratis geld, inclusief contant geld en Bitcoin (BTC), naar elke andere Twitter-gebruiker ter wereld kunnen sturen met behulp van het betalingsprotocol Strike, een app die BTC-transacties verwerkt via het Lightning Network. De tipping-functie breidde tevens zijn ondersteuning voor Ethereum (ETH) in februari uit.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!