Bitcoin nieuws

Gerucht: Twitter gaat Bitcoin-fooien mogelijk maken

Volgens meerdere rapporten is de social media-gigant Twitter aan het proberen om een functie toe te voegen die het mogelijk maakt om Bitcoin (BTC) als fooi te geven. Volgens MacRumors geeft de huidige Twitter-bèta aan dat deze dienst wordt getest, terwijl mobiele ontwikkelaar Alessandro Paluzzi een afbeelding heeft gelekt van hoe de dienst eruit zal zien.

Volgens de rapporten zal de fooifunctie het Lightning Network gebruiken om kleinere Bitcoin-betalingen te doen. Het zou naar verluidt zowel bewaar- als niet-bewaarportefeuilles ondersteunen.

Bron: Alessandro Paluzzi

Op basis van de gelekte afbeelding werkt Twitter duidelijk nauw samen met Bitcoin Lightning applicatie Strike en zal de service gebruiken om bitcoin-facturen te genereren. Als gevolg hiervan hebben Twitter-gebruikers een Strike-account nodig om fooien te ontvangen.

In juli suggereerde Twitter-CEO Jack Dorsey al dat bitcoin naar de Tip Jar zou komen, een service voor het maken van tips op Twitter. Hij voegde eraan toe dat het ook kan worden gebruikt voor zijn andere producten, waaronder Super Follows, Commerce en Subscriptions.

Dorsey’s andere bedrijf Square heeft bitcoin op zijn balans en heeft onlangs toegezegd een bitcoin-hardwareportefeuille te bouwen. Daarnaast gaf Dorsey ook aan dat het een soort gedecentraliseerde beurs (ook wel DEX genoemd) voor BTC gaat bouwen, genaamd TBD. Dorsey tweette het volgende:

“We hebben de richting van [TBD] bepaald: help ons een open platform te bouwen om een ​​gedecentraliseerde beurs voor Bitcoin te creëren.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN