Amazon-CEO gelooft in de toekomst van NFT’s

De CEO van de online retailgigant Amazon, Andy Jassy, heeft in een recent interview met CNBC Squawk Box aangegeven dat hij gelooft dat een opkomende sector van crypto-industrie een sterke groei zal blijven zien. Hij zei dat de cryptomarkt zullen blijven groeien, maar dat non-fungible tokens (NFT’s) een grote vlucht gaan nemen en dat Amazon ze ooit zou kunnen ondersteunen.

Hoewel Jassy aangaf dat ’s werelds grootste online retailer nog niet in de buurt is van het accepteren van cryptocurrencies als betalingen als onderdeel van hun bedrijfsmodel, merkte hij op dat, toen hem werd gevraagd of ze zouden overwegen om NFT’s te verkopen, dit in de toekomst een legitieme mogelijkheid is, maar gaf geen tijdsbestek aan. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat NFT’s echt een vlucht beginnen te nemen. Ik verwacht dat NFT’s zeer aanzienlijk zullen blijven groeien. We zijn waarschijnlijk niet in de buurt van het toevoegen van crypto als betalingsmechanisme in onze detailhandel. Maar ik geloof wel dat je crypto na verloop van tijd groter zult zien worden… [NFT’s verkopen] is in de toekomst mogelijk.”

Vorig jaar ging Amazon op jacht naar een digitale valuta en blockchain-lead. Volgens de vacature was het bedrijf op zoek naar een doorgewinterde veteraan met minstens 10 jaar ervaring die hen kan helpen door de wereld van crypto te navigeren. De vacature is inmiddels van de website van Amazon verwijderd.