Satochip – Open source en betaalbare hardware wallet voor uw cryptocurrencies

Introductie

Als je van cryptocurrency houdt, heb je je onvermijdelijk afgevraagd over de opslag en beveiliging van je crypto-activa. Vandaag gaan we u kennis laten maken met een “koude” opslagoplossing: de Satochip. Ontworpen, geproduceerd en ontwikkeld in Europa, is de Satochip-kaart, wat staat voor “Secure Anonymous Trustless and Open Chip”, een hardware wallet op basis van een smartcard vergelijkbaar met een bankkaart. Laten we het eens nader bekijken…

Satochip in een paar woorden…

Met de Satochip hardware wallet kunt u uw crypto-valuta’s zoals Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash en de SLP-tokens, Ethereum en alle gerelateerde ERC-20-tokens opslaan en beveiligen, evenals Binance Coin- en BSC-tokens.

Met hardware wallet kunt u uw crypto-activa “koud” opslaan, in tegenstelling tot een hot wallet. Een hot wallet biedt het voordeel dat het gratis en responsief is, maar zelfs als het veilig is, is het nog kwetsbaarder en is het constant verbonden met internet. Een hardware wallet houdt uw private keys offline en veilig opgeslagen in een beveiligd element. Met andere woorden, een hardware wallet is momenteel de beste oplossing om uw cryptocurrency op de lange termijn te beveiligen.

Het doel hier is niet om dagelijkse overdrachten te doen, hoewel dit nog steeds heel goed mogelijk is, maar eerder om een bepaalde hoeveelheid crypto-valuta veilig te houden die u niet van plan bent om enkele maanden of zelfs jaren te openen. Het is dus geen alternatief, maar een aanvullende oplossing om uw investering veilig te stellen.

Om toegang te krijgen tot de informatie op uw chip, hebt u een kaartlezer of een NFC-lezer nodig. U kunt een compatibele smartcard-lezer vinden op de webshop van de Satochip, maar elke lezer is compatibel.

Open source en community gedreven

Allereerst de Satochip-applet, de microcode die op de chip is geladen, is 100% open source en gericht op de crypto-enthousiaste gemeenschap. Dit betekent dat u de code zelf kunt controleren en kunt begrijpen hoe deze werkt. Vertrouw het niet, verifieer!

De Satochip hardware wallet is geïntegreerd (native of niet) met verschillende bekende software clients zoals Electrum, Electron Cash, MyEtherWallet of Metamask. Dit betekent dat u uw hardware wallet kunt gebruiken om meer dan 1000 verschillende crypto-valuta’s op te slaan, waaronder BTC, LTC, BCH en de SLP-tokens, ETH en de ERC-20-tokens, maar ook de EVM-compatibele netwerkblockchains zoals BNB en de BEP20-tokens of AVAX en POLYGON.

Dankzij dit brede scala aan software wallet is uw Satochip zeer eenvoudig te gebruiken en zult u niet het gevoel hebben dat u een speciaal apparaat gebruikt. Dit zijn softwareversies die door het Satochip-team zijn geoptimaliseerd om compatibel te zijn met de Satochip-kaart. Open source natuur stelt u in staat om de software te bouwen van de bronnen of zelfs te profiteren van verbeteringen gemaakt door de gemeenschap van ontwikkelaars over de hele wereld.

Een betrouwbare oplossing tegen een betaalbare prijs

De nadruk is gelegd op veiligheid. De Satochip chip is EAL6 gecertificeerd, dus superieur aan de EAL5+ standaard die je bij andere concurrenten zoals op de Ledger Nano kunt vinden.

Met betrekking tot het installatieproces zal de software-wizard u begeleiden bij het configureren en beveiligen van uw portemonnee met een pincode (maximaal 16 tekens) en u helpen bij het maken of importeren van een seed-phrase. Deze laatste zal kostbaar bewaard moeten worden om uw wallet te kunnen recupereren in geval van schade of verlies.

Satochip is BIP32/39-compatibel, wat betekent dat u een bestaand zaadje uit uw grootboek of Trezor kunt importeren om het te herstellen of, in de andere kant, uw Satochip-kaart kunt gebruiken als back-up voor een bestaand hardwareapparaat.

Last but not least biedt Satochip tweefactorauthenticatie (2FA) via een Android-applicatie waarmee u elke transactie op uw mobiele telefoon kunt bevestigen.

Tot slot is een van de grote troeven van de Satochip wallet dat deze zeer betaalbaar blijft. Het kost 25 € voor de smartcard en 15 € voor de lezer, wat, ter herinnering, niet essentieel is als je er al een hebt. Het maakt het een van de goedkoopste hardware wallets op de markt. Bovendien is de levering gratis.

Conclusie

Kortom, Satochip komt zijn beloften na en doet het werk zeer goed. Het is een sterke uitdager om uw cryptocurrencies buiten de beurzen te beveiligen. We waarderen de open source en community kant waar alles vrij beschikbaar is, maar ook de beveiliging waar niets aan het toeval wordt overgelaten. Het profiteert van een ultra concurrerende prijs/kwaliteit verhouding in vergelijking met zijn directe concurrenten. Als u op zoek bent naar een efficiënte oplossing om uw crypto-activa op een veilige plaats te houden, kunnen we het alleen maar aanbevelen.

Voor meer informatie

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!