Bitcoin

Bitcoin-automaten verdrievoudigd in een jaar tijd

Het aantal cryptocurrency geldautomaten over de hele wereld is exponentieel gegroeid in 2021, met meer dan 20.000 nieuwe installaties sinds afgelopen december. Dat is meer dan het totaal van alle crypto-kassa’s die in de voorgaande zeven jaar in gebruik zijn genomen.

Bijna 34.000 crypto-automaten wereldwijd beschikbaar


ATM-locaties die gebruikers opties bieden om cryptocurrencies te kopen en te wisselen met fiatgeld nemen in een ongekend tempo toe. Uit gegevens verzameld door Coin ATM Radar blijkt dat het aantal daarvan tegen het einde van 2021 de 34.000 nadert.

In een jaar dat cryptomarkt all-time highs zag, zijn er wereldwijd meer dan 20.000 nieuwe apparaten opgedoken. Volgens de door de trackingwebsite bijgewerkte groeigrafiek van de installaties, waren er in december 2020 minder dan 13.000 bitcoin-automaten – dat zijn alle geregistreerde ATM-locaties sinds oktober 2013 – terwijl ze 12 maanden later de 33.900 overschrijden.

Over 20,000 Bitcoin ATMs Installed in a Year


Bron: Coin ATM Radar

Crypto geldautomaten zijn in bijna elke hoek van de planeet te vinden, maar hun verspreiding is nog steeds vrij geconcentreerd. Ongeveer 30.000 van alle BATM’s (bitcoin geldautomaten), ongeveer 90% van het bruto aantal, draaien in de VS. De noorderbuur, Canada, is een verre tweede met iets meer dan 2.200 machines.

Het Bitcoin-vriendelijke El Salvador behoort al tot de koplopers met zijn 205 automaten, waarmee het EU-landen als Spanje, dat er minder dan 200 heeft, en Oostenrijk met zijn 142 inhaalt. Op 29 december had heel Europa slechts 1.384 geldautomaten voor cryptocurrency’s, waarmee het achterloopt op belangrijke markten in Noord-Amerika.

Een aantal bedrijven produceren nu geldautomaten die cryptocurrencies ondersteunen. De grootste spelers op de markt zijn Genesis Coin met bijna 14.000 apparaten, General Bytes met meer dan 7.500, en Bitaccess met bijna 5.000. Coinsource en Bitstop, met elk minder dan 2.000, maken de top vijf compleet.

Ten minste 6.000 bedrijven onderhouden crypto-automaten in verschillende delen van de wereld, waarbij de 10 grootste exploitanten 70% van hen allemaal beheren. De grootste bedrijven in de sector zijn Bitcoin Depot, dat een vijfde van de markt in handen heeft met meer dan 6.600 machines, gevolgd door Coincloud (meer dan 4.600), en Coinflip (bijna 3.500).

De geldautomaten ondersteunen verschillende cryptocurrencies en zijn ofwel eenrichtings- of tweerichtingsapparaten. De laatste biedt gebruikers de mogelijkheid om hun digitale munten niet alleen te kopen, maar ook te verkopen. De meeste BATM’s bieden de mogelijkheid om Bitcoin (BTC) te kopen, en velen bieden andere belangrijke munten zoals Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), en Litecoin (LTC).

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN