Wat is Binance Launchpad?

De Binance Launchpad is de goedgekozen naam voor het lanceerplatform voor nieuwe coins of projecten via Binance. Heb je dus een project in de steigers staan en ben je op zoek naar de ideale springplank naar een grote groep crypto-investeerders? Dan kan je je misschien wel aanmelden bij Binance. Voor alle andere lezers, leggen we graag verder uit hoe het Launchpad werkt en hoe je als Binance gebruiker er je voordeel uit kan halen. 

Lanceerplatform voor nieuwigheden 

Zoals we hierboven al zeiden, is het erg duidelijk. Het Launchpad fungeert als springplank voor nieuwe projecten die zich in de kijker willen werken. Als je als project geselecteerd wordt, zal Binance je met raad en daad bijstaan. Ze beloven te assisteren met de marketing en stellen het project bloot aan de miljoenen Binance gebruikers wereldwijd. Zelfs na de Launchpad listing ben je als project een deel van de Binance familie en bestaan er mogelijkheden om andere Binance samenwerkingen aan te gaan.

Binance Launchpad en Launchpool 

Hoewel het dus allebei te vinden is onder dezelfde noemer n.l. Launchpad, is er nog wel een verschil tussen Launchpad en Launchpool.  

Launchpad is de plek waar (vaak) nieuwe BEP20-tokens gelanceerd worden. BEP20-tokens zijn de standaard tokens op de Binance Smart Chain, net zoals ERC20-tokens de standaard tokens zijn op de Ethereum blockchain. In eerste instantie, mogen alle geregistreerde gebruikers met Binance Coin (BNB) in bezit, zich opgeven dat ze het nieuwe token willen kopen. Aan de hand van het aantal potentiële kopers, aantal BNB die ze in bezit hebben en het maximale aantal tokens dat er verkocht zullen worden, wordt berekend hoeveel iedereen er kan of mag kopen. Eens die berekening gebeurd is, wordt het token verkocht en verdeeld over de deelnemers. Als laatste stap wordt het token gelist op de Binance.com beurs.  

Het laatste token die gelanceerd werd in de Launchpad was het Tokocrypto token. Tokocrypto is de grootste Indonesische cryptobeurs waar Binance vorig jaar nog in investeerde. 

De Launchpool is een vorm van staking van bestaande coins of tokens. Projecten kunnen een aanvraag indienen om hier gelist te worden. Het geselecteerde project stelt dan een groot aantal van zijn coins of tokens beschikbaar. Binance geeft zijn gebruikers vervolgens de mogelijkheid om te staken. Dat wil zeggen dat zij andere coins tijdelijk vastzetten (staken) en daarvoor een rente krijgen in de vorm van de coin in de Launchpad. BNB is de vaste waarde om te staken maar ook de stablecoin Binance USD (BUSD), Polkadot (DOT) en Chiliz (CHZ) zijn al een optie geweest om te staken en rente te verkrijgen. 

Wil je gebruik maken van de Binance Launchpad en jouw passieve crypto activeren, maar heb je nog geen account? Klik dan hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!