Binance

Binance investeert in lokale Indonesische crypto-beurs

Binance is, naar verluidt, weer eens bezig om de crypto-markt over te nemen. Zo kwam er vandaag een artikel op CoinDesk online dat de beurs een geheime investering heeft gedaan in de in Jakarta gevestigde, en gereguleerde, beurs Tokocrypto.

Tokocrypto is gelanceerd in 2018 en de eerste beurs die in 2019 gereguleerd werd door de Commodity Futures Trading Regulatory Agency (BAPPEBTI) van Indonesië.

Binance kondigde vandaag echter aan dat zij de beurs gaan ondersteunen. De financiering zou gaan naar het uitbreiden van Tokocrypto’s activiteiten, zoals het uitbouwen van nieuwe aanbiedingen en producten. Daarnaast willen ze de technologie verbeteren en het klantenbase uitbreiden.

Indonesië en cryptocurrencies

Indonesië is vrij streng als het gaat om digitale activa. Crypto is effectief verboden als betaalmiddel en de nieuwe regelgeving, die eerder dit jaar is aangenomen, vereist dat beleggers een hoog minimumkapitaal inleggen om crypto-derivaten te verhandelen.

Maar de handel in cryptocurrency lijkt echter in het land te floreren. Hoewel er geen onafhankelijke gegevens zijn die aantonen hoe groot de lokale cryptomarkt is, hebben bronnen uit de industrie, die in februari met Reuters spraken, deze mogelijk op dezelfde grootte gesteld als de aandelenmarkt van het land.

In een eerder artikel op onze website werd al duidelijk dat Indonesiërs dol zijn op cryptocurrencies. Zo kwam uit een onderzoek dat één op de negen Indonesiërs cryptocurrency bezit.

Met meer dan 270 miljoen mensen is Indonesië het vierde meest bevolkte land ter wereld, en het feit dat 1 op de 9 burgers cryptocurrency bezit, toont een snel groeiend adoptieniveau. Hiermee staat het land op de zesde plek als het gaat om crypto-adoptie.


Binance en Indonesië

Binance CEO, Changpeng Zhao, zei het volgende over het land:

“Indonesië wordt één van de leidende centra van het blockchain-ecosysteem in Zuidoost-Azië. Onze investering in Tokocrypto stelt ons in staat om, samen met een gereguleerde lokale partner, opwindende nieuwe kansen voor de Indonesische markt te verkennen om de vrijheid van geld verder mogelijk te maken.”

Binance was in april al bezig met het aantrekken van Indonesiërs. De beurs voegde in april de lokale roepia-valuta toe aan haar peer-to-peer-platform.

Binance heeft in Indonesië gekozen voor een andere strategie dan in veel andere landen. Het gaat namelijk investeren in een gereguleerde lokale beurs. Dit geeft Binance het beste van twee werelden: blootstelling aan de veelbelovende Indonesische cryptoscene, zonder de regelgevende hindernissen.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. ?

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN