Cardano (ADA) koers bereikt all-time high!

De native token van de Cardano-blockchain, ADA, is de afgelopen weken flink gestegen. De munt wist vandaag zelfs een nieuw record van $3,09 te bereiken, te midden van een marktbrede comeback die te zien is in de gehele markt.

De ADA koers is de afgelopen maand voornamelijk gestegen omdat de langverwachte Alonzo hard fork om de hoek staat, waarmee iedereen smart contracts op de Cardano-blockchain kan maken en uitvoeren. In deze periode steeg ADA met meer dan 137% in waarde en werd het de op twee na grootste cryptocurrency met een huidige marktkapitalisatie van $96,8 miljard.

De meest waarschijnlijke reden achter de laatste stijging is echter de lancering van de smart contract-functionaliteit op testnet. Dit betekent dat ontwikkelaars al kunnen beginnen met het bouwen van gedecentraliseerde applicaties (DApps) om te zien hoe ze werken in een testomgeving, voordat het op mainnet gelanceerd wordt.

Hoewel Cardano graag een deel van de taart van Ethereum weg wil nemen, valt nog te bezien of het project onder leiding van Charles Hoskinson, een van de oorspronkelijke makers van Ethereum, de dominantie van de concurrent zal kunnen verstoren.

Ethereum domineert momenteel de $95 miljard ruimte van gedecentraliseerde financiën (DeFi), met populaire protocollen zoals Aave, Maker, Curve, Uniswap en Compound die allemaal op Ethereum draaien. DeFi is een onderafdeling van de crypto-industrie die complexere financiële diensten mogelijk maakt dan alleen het kopen en vasthouden van activa. Het maakt dit alles echter ook mogelijk zonder de noodzaak van een gecentraliseerde tussenpersoon.

Er daarnaast ook meerdere projecten op Ethereum gebouwd voor non-fungible tokens (NFT’s), online gokken en meer. NFT’s zijn unieke digitale tokens die het eigendom van kunstwerken, muziek en zelfs concerttickets kunnen vertegenwoordigen.

Het zal voor Cardano lastig zijn om hier tussen te komen, vooral ook omdat er nog meer concurrentie in de markt is. Zo hebben wij onlangs de zes grootste ‘Ethereum killers’ geïdentificeerd, namelijk Cardano, Polkadot, Solana, Chainlink, Sellar en Tezos.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!