Cardano (ADA) zal op 12 september smart contracts introduceren

Cardano (ADA) is de afgelopen dagen weer boven de psychologische grens van $2 uitgekomen. De prijsstijging kwam na de aankondiging van de releasedatum van de Alonzo-upgrade in september door de hoofdontwikkelaar van de blockchain, waardoor eindelijk smart contracts naar het netwerk gebracht zullen worden.

In detail zal de functionaliteit van Cardano verbeteren om meer toepassingen mogelijk te maken, zoals gedecentraliseerde finance (DeFi) voor geautomatiseerde uitlening en handel van digitale activa.

Hoofd van de levering voor Cardano, Nigel Hemsley, legde in een video, die vrijdag werd gepubliceerd door ontwikkelaar IOHK, uit dat de Cardano’s Alonzo hard fork op “12 september” wordt gelanceerd. Hij ging verder met:

“We evolueren snel naar de hard fork op het mainnet. Onze engineering- en testteams werken extreem hard om ervoor te zorgen dat componenten worden bijgewerkt en klaar zijn voor de definitieve Alonzo-release.”

Ter voorbereiding op de lancering merkte het team op dat meer dan 140 exchanges klaar moeten zijn met het complete softwarepakket, inclusief componenten zoals DB-Sync, Cardano-portemonnee, Rossetta API en GraphQL Explorer. Om dat doel te bereiken, werkt Cardano Foundation samen met de beurzen om de integratie van Alonzo Purple te starten.

Zodra alle softwarecomponenten gereed zijn, is de volgende stap het implementeren van een laatste testnet op 1 september, wat de laatste fase zou moeten zijn voor de lancering van het mainnet.

Als gevolg van deze aankondiging is de cryptocurrency flink gestegen. In reactie op deze aankondiging en de daaropvolgende stijging van de ADA koers, zei CEX.IO Broker Head of Data Analytics Yuri Mazur het volgende:

“Elke prijsstijging van cryptocurrencies wordt ofwel direct veroorzaakt door positief nieuws dat het sentiment onder kopers opdrijft, of door een groei die samengaat met de algemene markttrend… Cardano’s langverwachte Alonzo-upgrade is ook een goede reden voor investeerders om de munt op te stapelen.”

De hype is enigzins logisch, aangezien de aanstaande upgrade Ethereum kan uitdagen voor een betere positie. Meer nog, de recente prijspiek heeft de marktkapitalisatie van Cardano naar meer dan $70 miljard gebracht. Momenteel staat ADA op de 3e positie op CoinMarketCap, naast Bitcoin en Ethereum, die respectievelijk de 1e en 2e positie innemen. Als de bullish trend zich voortzet, kan de ADA koers binnenkort zelfs $5 bereiken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!