Ripple Labs eist om voormalig directeur van de SEC te ondervragen

Ripple Labs, het blockchain-bedrijf achter de cryptocurrency XRP dat momenteel verwikkeld is in een juridische strijd van $1,3 miljard met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft de getuigenis van William Hinman, de voormalige directeur van de Division of Corporation Finance van de SEC, verplaatst naar 19 juli. De advocaten van Ripple gaven het volgende aan:

“Dhr. De verklaring van Hinman is opnieuw ingepland voor 19 juli 2021 om zijn beschikbaarheid te accommoderen.”

Als onderdeel van zijn verdediging wil Ripple dat de SEC uitlegt waarom XRP anders wordt behandeld dan andere cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Het bedrijf wijst namelijk op een verklaring die Hinman in 2018 heeft afgelegd, waarin wordt gesuggereerd dat zowel BTC als ETH niet als effecten moeten worden beschouwd vanwege hun inherente decentralisatie. Hinman zei destijds:

“Als ik vandaag naar Bitcoin kijk, zie ik geen centrale derde partij wiens inspanningen een belangrijke bepalende factor zijn in de onderneming. Het netwerk waarop Bitcoin functioneert, is operationeel en lijkt al een tijdje gedecentraliseerd te zijn, misschien vanaf het begin.”

Binance

Hij voegde hier aan toe:

“Op basis van mijn begrip van de huidige staat van Ether, het Ethereum-netwerk en zijn gedecentraliseerde structuur, zijn huidige aanbiedingen en verkopen van Ether geen effectentransacties.”

Aanvankelijk was Ripple van plan om Hinman op 30 juni op te roepen voor zijn getuigenis. De SEC voerde echter aan dat er niet genoeg “uitzonderlijke omstandigheden” waren die het mogelijk zouden maken om iemand “die een van de hoogste posities bekleedde binnen een onafhankelijk federaal agentschap te ondervragen.” Om te voorkomen dat Hinman zou getuigen, diende de SEC op 24 juni dan ook een motie in om zijn getuigenis af te keuren.

James K. Filan, een advocaat van Ripple, reageerde hier echter als volgt op:

“Ze [Ripple] vragen aan rechter Netburn dat ze graag een besluit willen om de motie van de SEC tot afwijzing vóór die tijd af te wijzen, zodat ze die dag de verklaring van de heer Hinman kunnen afleggen.”

Ondertussen is de prijs van XRP zelf schijnbaar onverschillig voor de juridische problemen van Ripple. Op het moment van schrijven staat de token op ongeveer $0,644, volgens CoinMarketCap.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!