bitcoin koers

Mogelijke beurscrash kan de Bitcoin koers naar beneden trekken, aldus analisten

De cryptocurrency-markt en de aandelenmarkt hebben het de afgelopen tijd moeilijk. Dit terwijl de sterkte van de Amerikaanse dollar gestegen is. Deze factoren kunnen er echter op wijzen dat we een herhaling van maart 2020 gaan krijgen.

In maart 2020 daalde crashten zowel de aandelenmarkt als de crypto-markt. Dit had toendertijd voornamelijk te maken met het vooruitzicht van de snel verspreidende pandemie van het coronavirus, die op zijn beurt weer leidde tot lockdowns in ontwikkelde en opkomende economieën. Dit zorgde voor angst in de markt, waardoor wereldwijde aandelen en Bitcoin met ruim 50% daalden in slechts twee dagen tijd.

Kijk uit voor een beurscrash

Als gevolg van deze slechte vooruitzichten op de huidige markt, heeft de populaire on-chain analist Willy Woo gisteren aangegeven dat een beurscrash, in combinatie met een stijgende dollar, de bearish vooruitzichten van Bitcoin zou kunnen vergroten:

“Enig neerwaarts risico als stonks tanken, veel rally in de DXY (USD-sterkte), wat typerend is voor geld dat naar veiligheid gaat.”

Michael Burry, het hoofd van Scion Asset Management, luidde ook de noodklok over een dreigende crash van de Bitcoin koers en de aandelenmarkt, eraan toevoegend dat wanneer crypto-markten met biljoenen dalen, of wanneer meme-aandelen met miljarden dalen, de Main Street-verliezen de grootte van landen zullen benaderen. Hij tweette het volgende:

“Het probleem met crypto is, zoals bij de meeste dingen, de hefboomwerking. Als je niet weet hoeveel hefboomwerking crypto is, weet je niets over crypto.”

Niet iedereen is negatief

Afgezien van de prijsactie, blijft de acceptatie van Bitcoin groeien, een opwaartse katalysator die ontbrak tijdens de crash van maart 2020.

Op vrijdag meldde CNBC dat Goldman Sachs is begonnen met de handel in Bitcoin Futures, in samenwerking met Galaxy Digital. Het financiële nieuwsplatform beweerde dat de stap van Goldman Sachs om Galaxy Digital in te huren als liquiditeitsverschaffer kwam als reactie op de toenemende druk van zijn vermogende klanten.

Damien Vanderwilt, co-president van Galaxy Digital, voegde eraan toe dat de reguliere adoptie Bitcoin zou helpen de beruchte prijsvolatiliteit te verlagen, wat de weg vrijmaakt voor institutionele spelers om op de crypto-trein te stappen. Hij gaf onder andere het volgende aan:

“Zodra een bank dit doet, zullen de andere banken [angst om te missen] hebben en zullen ze aan boord komen omdat hun klanten erom hebben gevraagd.”

Eerder lanceerden andere grote financiële instellingen en banken, waaronder BBVA Zwitserland, Morgan Stanley, PayPal en Bank of New York Mellon, ook crypto-enabled diensten voor hun klanten.

Nog geen bearmarkt

Verwijzend naar de vraag “bevinden we ons in een bearmarkt?” zei Woo dat de acceptatie van Bitcoin er ondanks de recente prijsdaling gezond blijft uitzien. De analist citeerde on-chain indicatoren om een ​​toenemende gebruikersgroei en kapitaalinjectie in de Bitcoin-markt te laten zien. Hij merkte ook op dat de recente uitverkoop van Bitcoin alleen maar gezorgd heeft voor de verplaatsing van BTC van zwakke handen naar sterke handen.

Woo waarschuwde echter handelaren/investeerders voor de invloed van de aandelenmarkt op de Bitcoin koers. Hij tweette het volgende:

“Mijn enige zorg voor het neerwaartse risico is of we een grote correctie in aandelen krijgen die de BTC-prijs naar beneden zal trekken, ongeacht wat de on-chain fundamentals kunnen suggereren.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN