Bitcoin nieuws

Morgan Stanley dient aanvraag voor Bitcoin-fondsen in bij SEC

Na het eerdere artikel over het voornemen van Morgan Stanley om zijn klanten toegang te bieden tot Bitcoin-fondsen, heeft de investeringsbank nu besloten om een aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission in te dienen. In de aanvraag wordt aangegeven dat het blootstelling aan de nummer één cryptocurrency zal aanbieden als een investeringsoptie via de aandelen van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) of in contanten afgewikkelde futures.

Het bedrijf schreef het volgende in de indiening die op 31 maart door de SEC werd gepubliceerd:

“Bepaalde fondsen kunnen indirect een blootstelling aan Bitcoin hebben via in contanten afgewikkelde futures of indirect via investeringen in Grayscale Bitcoin Trust (BTC) (“GBTC”), een particulier aangeboden investeringsmethode dat in Bitcoin belegt. Voor zover het fonds belegt in Bitcoin-futures of GBTC, zal het dit doen via een volledige dochteronderneming, die is georganiseerd als een vrijgestelde onderneming volgens de wetten van de Kaaimaneilanden.”

ProBit

De indiening vermeldde een lijst met fondsen, waaronder onder meer Advantage Portfolio, Asia Opportunity Portfolio, Counterpoint Global Portfolio, Developing Opportunity Portfolio, Global Advantage Portfolio, Global Opportunity Portfolio.

Vorige maand stuurde de investeringsbank een intern memo naar haar financiële adviseurs over toegang tot drie fondsen die blootstelling aan Bitcoin bieden. Het gaf toen ook aan dat het alleen vermogende klanten toegang zou geven tot Bitcoin, omdat het dacht dat deze klanten “een agressieve risicotolerantie” konden toepassen. Deze klanten zouden minstens $2 miljoen aan activa in bezit moeten hebben bij het bedrijf, terwijl investeringsmaatschappijen minstens $5 miljoen nodig zouden hebben om in aanmerking te komen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN