Bankgigant BBVA lanceert Bitcoin-diensten in Zwitserland

Na enkele maanden tests te hebben uitgevoerd, heeft de Zwitserse vestiging van de grote Spaanse bank – Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) – zijn plannen aangekondigd om een Bitcoin handels- en bewaarservice voor particuliere klanten te lanceren.

BBVA Switzerland maakte het nieuws vrijdag bekend en zei dat de diensten vanaf maandag 21 juni beschikbaar zullen zijn voor al haar private banking-klanten. De lancering komt zes maanden nadat de bank de diensten in Zwitserland begon te testen. Alfonso Gomez, CEO van BBVA Zwitserland, zei het volgende:

“Deze geleidelijke uitrol heeft BBVA Switzerland in staat gesteld om de activiteiten van de dienst te testen, de veiligheid te versterken en vooral te detecteren dat er een grote wens is onder beleggers voor crypto-activa of digitale activa als een manier om hun portefeuilles te diversifiëren, ondanks hun volatiliteit en hoge risico.”

Hoewel de bank momenteel alleen Bitcoin zal ondersteunen, zei het dat het de bedoeling is om in de toekomst ook andere cryptocurrencies aan te bieden. Wat betreft de lancering van de diensten in andere landen, zei BBVA Zwitserland dat dit zou afhangen van volwassenheid, vraag en regelgeving in die markten.

BBVA gaf tevens aan dat zijn Bitcoin-services uniek zijn, omdat klanten hun investeringen naast traditionele activa in dezelfde portefeuille kunnen beheren. Klanten die bereid zijn hun BTC om te zetten in fiat en vice versa, kunnen dit doen “zonder vertragingen en zonder de illiquiditeit die andere digitale portemonnees of onafhankelijke makelaars treft”, aldus BBVA. Dat komt omdat de bank met verschillende bronnen werkt voor het converteren van cryptocurrencies, zei het, zonder die bronnen bekend te maken.

BBVA is echter niet de enige grote bank die besloten heeft om de crypto-markt te betreden. In de afgelopen weken hebben Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon en andere financiële instellingen plannen aangekondigd om cryptodiensten aan hun klanten aan te bieden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!