Bitcoin Nieuws

Gerucht: Bankgigant JPMorgan gaat Bitcoin fonds aanbieden

De Amerikaanse bankgigant JPMorgan Chase bereidt zich naar verluidt voor om dit jaar een actief beheerd Bitcoin fonds aan te bieden aan zijn particuliere vermogensklanten, waarbij NYDIG als bewaarder dient.

De bank gaf geen commentaar op het verhaal, dat vanmorgen voor het eerst werd gepubliceerd door CoinDesk, dus de details zijn nog onduidelijk, maar het heeft wel voor speculatie gezorgd in de markt over hoe het fonds er precies uit gaat zien.

Doorgaans neemt een fondsbeheerder of een managementteam beslissingen over hoe het geld van een actief beheerd beleggingsfonds moet worden belegd en er zitten meestal andere activa in het fonds om hen te helpen de portfolio in evenwicht te houden.

Volgens Alexander Blum, managing partner bij Two Prime, een bedrijf dat digitaal activabeheer biedt gericht op institutionele beleggers, family offices en vermogende particulieren, zijn er echter een aantal manieren om actief een enkel activaproduct te beheren.

Fondsbeheerders kunnen in- en uitstappen in Bitcoin (BTC) timen, aangezien statistische indicatoren wijzen op geschikte tijden, zei Blum. Een andere strategie houdt in dat ze optiestrategieën gebruiken om risico’s statistisch te beheren. Two Prime gebruikt bijvoorbeeld hedges met put-inkoop om de maximale verliezen tijdens opnames te beheren.

ProBit

Ze kunnen ook BTC uitlenen om extra rendement te behalen ten opzichte van een passieve strategie, ruilen tegen futures om extra rendement te halen uit de premies op futures of optiepremies verkopen om extra rendement te verdienen.

Blum noemde de stap van de Amerikaanse bankgigant echter “een verwachte stap in de rijping van het crypto-vermogensbeheer”. Hij ging verder met het volgende:

“De vertrouwde reputatie van JPMorgan stelt investeerders in staat hun twijfels over Bitcoin te overwinnen en zal doorgaan met het inluiden van meer investeringen in het veld. Met een steeds robuustere markt voor opties, futures en leningen voor Bitcoin, zal het vermogen om risico’s te beheren, extra rendement te verdienen en buitensporige volatiliteitsbewegingen tegen te gaan, een bredere groep beleggers aanspreken.”

Blum zei dat Two Prime een “grote vraag” ziet van zowel oude investeerders in Bitcoin als Ether die hun bezit willen beschermen tegen neerwaartse bewegingen en “nieuwe kopers van cryptovaluta” die bang zijn voor het volatiliteitsrisico; evenals “corporate treasury-klanten die op zoek zijn naar een inflatie-afdekking”, die conservatiever zijn met het risico dat ze willen lopen.

De institutionele interesse in Bitcoin is dit jaar verder toegenomen, waarbij financiële instellingen op zoek zijn naar manieren om aan de vraag van klanten naar digitale activa te voldoen. Zo begon Morgan Stanley aan het begin van de maand klanten toegang te bieden tot passief beheerde Bitcoin fondsen van NYDIG en Galaxy Digital.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN