Ripple behaalt opnieuw een kleine overwinning in rechtszaak

We weten allemaal dat het bekende blockchain-project Ripple verwikkeld is in een juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hierdoor heeft de token de afgelopen tijd flink in waarde verloren. Hoewel de rechtszaak nog niet beklonken is, is er echter wel nieuws naar buiten gekomen dat het blockchain-bedrijf een kleine juridische overwinning behaald heeft.

De regerende magistraatrechter heeft namelijk besloten om de privacy van de persoonlijke financiële gegevens van CEO Brad Garlinghouse en uitvoerend voorzitter Chris Larsen te respecteren.

De Amerikaanse toezichthouder vroeg namelijk om de persoonlijke financiële gegevens van beide heren in te zien van de afgelopen acht jaar. Als gevolg hiervan beweerden Larsen en Garlinghouse dat deze gegevens niet relevant waren voor de zaak, aangezien deze zich concentreert op de beschuldiging van de SEC dat de XRP-token een niet-geregistreerd effect is.

Hier ging de magistraatrechter van de Southern District Court van New York, Sarah Netburn, in mee, aangezien ze besloten had om de verzoeken van de SEC af te wijzen omdat deze “niet relevant of evenredig zijn met de behoeften van de zaak.”

Netburn schreef verder dat de rechtbank er niet van overtuigd was “dat de persoonlijke bankgegevens zouden aantonen (of zelfs zouden kunnen aantonen) wat de SEC beweert”, namelijk “individuele schendingen van Sectie 5”, waarin wordt uiteengezet dat effecten niet mogen worden “aangeboden, verkocht of geleverd” zonder voorafgaande registratie of vrijstellingsstatus van de toezichthouder.

Tevens werd vorige week ook al duidelijk dat het bedrijf een ontdekkingsbesluit gewonnen had, waardoor de SEC interne documenten over Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) moet overhandigen. Als gevolg hiervan kan het grote publiek binnenkort een kijkje nemen achter het gordijn van de Amerikaanse toezichthouder.

Hoewel dit natuurlijk allemaal goed nieuws is, schat een juridische expert dat een “onderhandelde schikking” de meest waarschijnlijke uitkomst van de rechtszaak zal zijn. Dit zou de SEC in staat stellen om gezicht te redden en Ripple hetzelfde te laten doen, tegen financiële kosten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!