NBA

NBA-team Sacramento Kings wil salaris uitkeren in Bitcoin

Nadat ze het eerste Amerikaanse sportteam waren dat hun fans beloonde met crypto-verzamelobjecten, hebben de Sacramento Kings een nieuwe aankondiging gedaan omtrent de ontluikende markt. De CEO van Sacramento Kings, Vivek Ranadivé, verklaarde namelijk in Clubhouse dat degenen in zijn organisatie (inclusief de spelers) hun salaris uit kunnen laten betalen in Bitcoin (BTC).

Neil Jacobs zei op Twitter dat Tim Draper de CEO had uitgenodigd bij de Satoshi Roundtable. Daar kondigde Ranadivé aan dat hij degenen in zijn organisatie (inclusief de spelers) de kans biedt om een ​​deel of het volledige salaris in Bitcoin te ontvangen.

Sacramento Kings en cryptocurrencies

In 2014 werkte Sacramento Kings samen met BitPay, een bekende betalingsverwerker, en kondigde het publiek aan dat ze nu met Bitcoin kunnen betalen voor items die in hun teamwinkel zijn gekocht. Ranadivé zei toen dat het een doel van hem was om sport te gebruiken als middel om technologie vooruit te helpen.

ProBit

Tevens plaatsten wij in januari 2020 al een artikel waarin duidelijk werd dat de Sacramento Kings samen is gaan werken met ConsenSys, met als doel om een veilingplatform voor sportartikelen uit te brengen, gebouwd op de Ethereum blockchain, genaamd Treum. 

Hoe het echter op dit moment precies staat met dit project is niet echt duidelijk.

Crypto-acceptatie neemt gestaag toe

Er is duidelijk te zien dat Bitcoin en cryptocurrencies steeds populairder aan het worden zijn bij grote bedrijven. Zo kondigde PayPal onlangs aan dat het Amerikaanse consumenten is gaan toestaan om cryptocurrencies te gebruiken om bij miljoenen online verkopers wereldwijd te betalen. Daarnaast kondigde de bekende CEO van Tesla Motors, Elon Musk, onlangs aan dat Amerikaanse klanten nu voor een auto kunnen betalen met Bitcoin.

Tevens is het ook zo dat grote Amerikaanse banken, zoals Morgan Stanley en Goldman Sachs zich ook gaan mengen in de cryptocurrency-markt. Dit is iets wat vorig jaar nog ondenkbaar was.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN