Spencer Dinwiddie

Sacramento Kings veilt sportartikelen op Ethereum Blockchain

Basketbalteam Sacramento Kings dat speelt in de NBA gaat samenwerken met het Ethereum project ConsenSys. Het doel van de samenwerking is om een veilingplatform voor sportartikelen uit te brengen, gebouwd op de Ethereum blockchain. Dit werd officieel bekendgemaakt in een persbericht op 15 januari.

Ook het door Consensys ondersteunde supply chain-platform, Treum, zal hierbij hulp bieden. Treum zorgt ervoor dat elk geveild item geverifieerd wordt. Daarnaast wordt een transparant audittraject van de productgeschiedenis opgesteld, zodat fans er zeker van kunnen zijn dat elk item authentiek is.

Hoofd van ConsenSys Business Development Bradley Feinstein zei het volgende:

“Het digitale tijdperk heeft de toegang en de mogelijkheden voor veel consumenten drastisch verhoogd, maar het heeft ook de verifieerbare herkomst verlaagd. Hoe kun je er zeker van zijn dat de fysieke goederen die aan je deur worden afgeleverd legitiem en even echt zijn als geadverteerd?

Hoe kunt je vertrouwen op de authenticiteit en eigendomsgeschiedenis van iets dat je online hebt gekocht?”

De eerste veiling is een feit

De Sacramento Kings beginnen de veiling met de jersey van Buddy Hield. Deze trui had hij aan tijdens de wedstrijd tegen de Dallas Mavericks.

De opbrengst van de veiling van Hield’s jersey komt ten goede aan de slachtoffers van orkaan Dorian, terwijl de opbrengst van toekomstige veilingen over het algemeen naar de Sacramento Kings Foundation gaat.

Sacramento Kings Chief Technology Officer Ryan Montoya:

“We hebben blockchain-technologie in ons bedrijf geïntegreerd op meerdere platforms, inclusief ons beloningsprogramma, en nu hebben onze fans de mogelijkheid om authentieke, door games versleten merchandise veilig in realtime te kopen met behulp van een innovatieve blockchain-gebaseerde oplossing.”

Fans kunnen tijdens thuiswedstrijden van Kings deelnemen aan een live veiling. Bezoekers kunnen bieden op de jersey die door spelers in het team worden gedragen.

Sacramento Kings en Bitcoin

De Sacramento Kings waren er al erg vroeg bij. Zo accepteerden ze in 2014, als eerste NBA team, in hun stadion Bitcoin (BTC).

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN