SEC heeft bewijs dat Ripple’s medeoprichter XRP heeft verkocht, ondanks de lopende rechtszaak

In de lopende rechtszaak tussen de Amerikaanse SEC en Ripple Labs Inc. heeft de toezichthouder besloten hard naar het betalingsplatform uit te halen. De toezichthouder onthulde dat het bewijs heeft dat Christian Larsen XRP heeft verplaatst te midden van de juridische strijd. Hij werd vorig jaar samen met de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, beschuldigd van de verkoop van een niet-geregistreerd effect.

De rechtszaak is te lang heen en weer geslingerd en het wordt nu steeds moeilijker om te voorspellen hoe snel het zal eindigen. Onlangs eiste de SEC de financiële gegevens van de twee Ripple-managers van acht banken. Ripple had echter bezwaar gemaakt tegen deze motie. De toezichthouder voerde echter op zijn beurt aan dat de verdediging van Ripple belachelijk is en dat het een wettelijke verplichting heeft om verdachte financiële informatie te onderzoeken.

In een wraakactie heeft de advocaat van de beklaagden ook gevraagd dat de toezichthouder gegevens over Bitcoin en Ethereum verstrekt, aangezien deze vergelijkbaar zijn met XRP.

De toezichthouder heeft nu echter gezegd dat het zou kunnen bewijzen dat Christian Larsen, ondanks de lopende rechtszaak, wat XRP verplaatst heeft. De SEC zegt te willen weten of de leidinggevenden van Ripple XRP als hun belangrijkste bron van inkomsten gebruiken. In het bijzonder willen ze weten of zowel Chris Larsen, naast CEO Brad Garlinghouse, de omzet van de XRP-verkopen gebruikt om hun eigen portemonnee te vullen.

Een paar dagen geleden hebben ongeveer 6000 XRP-houders zich vrijwillig aangemeld om deel te nemen aan de strijd tegen de toezichthouder. Hoewel de motie door de rechter werd afgewezen, hebben ze brieven ontvangen waarin wordt onthuld dat er bewijs is dat Larsen XRP verplaatst, ondanks zijn betrokkenheid bij de rechtszaak.

Hoe dan ook, zorgt dit nieuws er weer voor dat de cryptocurrency van het blockchain-project, XRP, weer een kleine daling voor de kiezen heeft gekregen. We moeten dan ook afwachten of dit bewijs voor een nog groter effect zal gaan zorgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!