Rechter in SEC-rechtszaak wijst motie vanuit 6.000 XRP-houders af

De rechter die verantwoordelijk is voor de rechtszaak tussen de Amerikaanse SEC en Ripple Labs, rechter Analisa Torres, heeft de tussenkomst van XRP-houders, om als derde-gedaagden deel te nemen aan de juridische strijd, afgewezen. De motie werd ingediend door John Deaton, een XRP-houder, van Deaton Law Firm LL.

In een brief aan rechter Torres zei Deaton dat hij 6.000 andere XRP-houders vertegenwoordigde om een ​​verzoekschrift in te dienen om deel te nemen aan de rechtszaak. Deaton voerde aan dat deze stap de houders in staat zou stellen hun belangen adequaat te vertegenwoordigen, aangezien “houders van XRP niet objectief kunnen vertrouwen op de inspanningen van Ripple.” Op 14 maart schreef Deaton verder:

“Het is niet alleen de huidige distributie van XRP door Ripple die in het geding is, maar of de huidige XRP van XRP-houders als effecten worden beschouwd, omdat de meeste Amerikaanse beurzen de XRP-handel hebben geschrapt en/of volledig hebben opgeschort, waardoor de XRP van XRP-houders niet verhandelbaar, en dus nutteloos, is. De SEC had de gelegenheid om de aanklacht te wijzigen en duidelijkheid te verschaffen aan de markten, maar schoof die verantwoordelijkheid in plaats daarvan af aan het hof.”

Het is echter wel belangrijk om te vermelden dat de motie werd afgewezen “without prejudice”, wat aangeeft dat indieners de motie op een later tijdstip opnieuw kunnen indienen als de XRP-houders dat willen. Met 17 maart als deadline gaat de zaak echter door zonder tussenkomst van de XRP-houders.

Eerder vermeldde Deaton in de brief dat de SEC naar verluidt verklaarde dat “deze rechtbank het exclusieve forum was” om hun beweringen over de rechtszaak te horen. Hij had betoogd dat, aangezien XRP-investeerders “niet kunnen vertrouwen” op Ripple om hun belangen te behartigen, het de tussenkomst van de houders “noodzakelijk” maakte. We zijn daarom ook benieuwd wat de volgende stappen van Deaton zullen zijn. We houden jullie uiteraard op de hoogte!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!