Zuid-Korea Cryptocurrencies

Zuid-Korea pakt belasting onderduikers, die cryptocurrencies gebruiken, hard aan

Terwijl de prijzen in de cryptomarkt stijgen, is de markt ook getuige geweest van een toename van criminele activiteiten. Zo werd vandaag bekend dat de belastingdienst van Zuid-Korea heeft naar verluidt 2.400 personen betrapt die activa in cryptocurrencies verborgen hielden in een poging om belastingen te ontwijken.

De Nationale Belastingdienst verzamelde gegevens van digitale valuta-uitwisselingen en betrapte 2.416 belastingovertreders die activa hadden opgeborgen in Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP. De totale som van deze verborgen activa bedroeg in totaal 36,6 miljard Zuid-Koreaanse won (€27 miljoen), volgens officiële bronnen.

Het rapport gaf het volgende aan:

“De actie was gericht op mensen met meer dan 10 miljoen won aan achterstallige belastingen, en de verborgen activa werden teruggevorderd in de vorm van contanten en obligaties. De belastingdienst is verder onderzoek gestart naar 222 van die mensen, die naar verluidt verdere belastingbetalingen hebben ontweken.”

Zuid-Korea heeft proactief gewerkt aan het aanpakken van illegale activiteiten met betrekking tot cryptocurrencies. Onlangs kondigde de regering van de provincie Gyeonggi een “intens” optreden aan tegen op cryptovaluta gebaseerde multi-level marketingprogramma’s [MLM’s] en fraude met initiële muntenaanbiedingen (ICO’s). En deze focus betalen nu dus ook echt uit. Volgens rapporten beweerde een officiële bron het volgende:

“Het recente onderzoek maakte deel uit van onze voortdurende inspanningen om het harde optreden tegen antisociale belastingontwijking te versterken. We zullen zeer intellectuele zaken (belastingontduiking) vastleggen en hun verborgen eigendommen snel inwisselen.”

Ondanks het harde optreden het land, zijn er echter steeds meer gevallen van online fraude. De investeringswaarde in cryptovaluta steeg tot 1,59 miljoen in 2021, terwijl de transacties gemiddeld 8 biljoen won per dag bedroegen. Dit was een achtvoudige stijging ten opzichte van 2020 en onderstreept de populariteit van crypto in de regio.

Interessant is echter dat de overheid de regelgeving rond cryptocurrencies verbetert, en vanaf januari 2022 zullen gebruikers 20 procent belasting moeten betalen over winsten van meer dan 2,5 miljoen won over hun crypto-investeringen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN