Bitcoin investeren

Twitter denkt er over na om Bitcoin op de balans aan te houden

We hebben al aangegeven dat andere grote instellingen waarschijnlijk het voorbeeld van Elon Musk zouden volgen. Zo dachten veel marktwaarnemers dat het grote technologiebedrijf Apple wellicht het volgende grote bedrijf zou kunnen zijn die Bitcoin (BTC) als schatkistreserve aan zou gaan houden.

Nu is echter nieuws naar buiten gekomen dat de social media-gigant Twitter wel openstaat voor het idee om de koningsmunt op de balans aan te houden, voor het geval werknemers of verkopers vragen om in crypto betaald te worden. Dit vertelde Ned Segal, de chief financial officer van het bedrijf, vandaag aan CNBC.

Hij gaf het volgende aan:

“We hebben van tevoren veel nagedacht over hoe we werknemers zouden kunnen betalen als ze zouden vragen om in Bitcoin te worden betaald, hoe we een leverancier zouden kunnen betalen als ze zouden vragen om in Bitcoin te worden betaald, en of we Bitcoin nodig hebben op onze balans mocht dat gebeuren.”

Hij voegde hier aan toe:

“Het is iets dat we blijven bestuderen en bekijken. We willen er in de loop van de tijd goed over nadenken, maar we hebben nog geen wijzigingen aangebracht.”

Twitter-CEO Jack Dorsey heeft al jaren zijn positieve gevoelens over Bitcoin uitgesproken. Zo is hij niet alleen de CEO van Twitter maar ook de oprichter van de betalingsverwerker Square, die op zijn beurt weer afgelopen oktober een investering van $50 miljoen in Bitcoin aankondigde.

Daarnaast onthulde Dorsey vorige week aan zijn 5,2 miljoen volgers dat hij een Bitcoin-node draait en Dorsey’s Twitter-bio vermeldt op dit moment ook slechts één woord, namelijk “Bitcoin”.

Velen zullen het voorbeeld van Tesla volgen

Zoals wij eerder deze week meldde, onthulde Tesla zelf onlangs zijn investering van $1,5 miljard in Bitcoin, waardoor de Bitcoin koers een nieuwe recordhoogte wist te bereiken. We gaven toen direct al aan dat dit er voor zou kunnen zorgen dat andere grote bedrijven het voorbeeld van Tesla zouden gaan volgen.

De CFO van Twitter deelde ook deze mening, aangezien hij vandaag aangaf dat grote bedrijven waarschijnlijk het voorbeeld van Tesla zullen volgen en in Bitcoin zullen investeren. Hij zei het volgende tegen CNBC:

“Je zult veel andere visionaire leiders en disruptieve bedrijven zien die beseffen dat het echt van waarom naar waarom niet is gegaan.”

David Wachsman, CEO en oprichter van professionele dienstverlener Wachsman, merkte ook op dat “Musk’s investering in Bitcoin de feedbackloop van institutionele acceptatie die crypto-activa legitimeert aanzienlijk zal versnellen”. Hij voegde hier aan toe:

“De tekenen van institutionele angst om crypto mis te lopen (FOMO) als de volgende belangrijke activaklasse zijn al zichtbaar, en het zal interessant zijn om te zien of deze beweging een golf van andere ondernemingen en instellingen ertoe aanzet om dit voorbeeld te volgen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN