Apple nieuws

Tesla bezit nu Bitcoin, zal Apple het voorbeeld volgen?

Jullie hebben vast allemaal het nieuws wel meegekregen omtrent de grote Bitcoin-aankoop van Tesla Motors en het feit dat het bedrijf in de toekomst cryptobetalingen wil gaan introduceren. Dit nieuws heeft een enorme invloed gehad op de Bitcoin koers. Zo wist de munt zelfs een nieuwe all-time high van ongeveer $48.000 neer te zetten.

De adoptie van Bitcoin bij Tesla Motors kan echter ook andere grote instellingen aanmoedigen om de koningsmunt aan te houden in hun schatkistreserves. Sommige marktwaarnemers speculeren nu zelfs al dat Apple de volgende institutionele speler zal zijn die de nummer één cryptocurrency gaat adopteren.

In een marktrapport van Royal Bank of Canada Dominion Securities-analist Paul Steves, zou de introductie van het technologiebedrijf in crypto meer dan $40 miljard aan jaarlijkse inkomsten kunnen opleveren en schokgolven in de hele sector kunnen veroorzaken.

Hij baseerde deze voorspelling op de geschiedenis van Bitcoin (BTC) -inkomsten bij betalingsbedrijf Square, dat in het derde kwartaal van 2020 meer dan $1,6 miljard aan inkomsten uit BTC rapporteerde. Square heeft ongeveer 30 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, wat een fractie is van het klantenbestand van Apple. Zo gaf CEO Tim Cook aan dat het ongeveer 1,65 miljard verschillende apparaten onder beheer heeft.

“Als [Apple] besluit de crypto-uitwisselingsactiviteiten aan te gaan, denken we dat het bedrijf onmiddellijk marktaandeel kan winnen en de industrie kan verstoren”, zei Steves, eraan toevoegend dat deze stap de Verenigde Staten zou kunnen helpen om een crypto-leider te worden voor een periode tot 20 jaar. Hij sloot af met:

“Het bedrijf kan met een paar klikken een kans van meerdere miljarden dollars ontgrendelen.”

In november gaf portfoliomanager Dan Weiskopf van Toroso Investments ook al aan dat als Apple tussen de $10-20 miljard in Bitcoin zou investeren, die investering op de lange termijn winstgevender zou zijn dan wanneer het technologiebedrijf “agressief aandelen terug zou kopen”. Hij voegde eraan toe dat de crypto-investering ook een afdekking tegen inflatie zou zijn.

Met een marktkapitalisatie van meer dan $2,2 biljoen is Apple het meest waardevolle bedrijf ter wereld en heeft het ongeveer $200 miljard aan contanten. Dit zou hypothetisch gezien genoeg zijn om 25% van alle Bitcoin in omloop te kopen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN