India crypto verbod

India is druk bezig met het opstellen van crypto-wetgevingen

Zoals al verwacht werd is India nog steeds bezig met het opstellen van reguleringen omtrent cryptocurrencies. Er is echter nieuws naar buiten gekomen dat het land één stap dichterbij is, aangezien de minister van Financiën van het land, Anurag Thakur, afgelopen maandag aangaf dat er een wetsvoorstel in de maak is.

Thakur verwees naar het plan van India om digitale activa te beheren. Dit omvat een raamwerk voor een digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC), maar ook een verbod op het gebruik van “private cryptocurrencies”, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Het wetsvoorstel gaat echter nog niet verder in detail, en het is niet duidelijk hoe Indiase burgers precies zullen worden beperkt in hun gebruik van dergelijke activa.

Het wetgevingsvoorstel, de Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill, 2021, moet nog formeel worden vrijgegeven. Maar de toespraak van Thakur maakte duidelijk dat de regering niet van plan was mild te zijn met de cryptocurrency-bezittingen van haar burgers. Thakur zei het volgende:

“De bestaande wetten zijn niet toereikend om het onderwerp aan te pakken. Het wetsvoorstel wordt afgerond en zal naar het kabinet worden gestuurd.”

Vervolgens voegde hij eraan toe dat er “verschillende definities van cryptocurrencies of virtuele valuta’s” zijn, voordat hij opmerkte dat het eerder door wetgevers werd besproken dat er beperkingen zouden gelden voor het gebruik van “private cryptocurrencies”.

Zoals gezegd is het nog niet duidelijk hoe streng het nieuwe wetsvoorstel zal zijn of wat een “verbod” zou inhouden. Vorig jaar stelde een concept nog voor om tot 10 jaar gevangenisstraf of boetes tot $3,3 miljoen voor het gebruik van gedecentraliseerde cryptocurrencies zoals Bitcoin in te stellen. Het laatste wetsvoorstel in januari maakte echter geen melding van een gevangenisstraf.

Het is echter wel duidelijk geworden dat de wetgevers van het land geen plannen heeft om het gebruik van Bitcoin of andere cryptocurrencies aan te moedigen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN