Bitcoin nieuws

Grayscale breekt record: $1,3 miljard BTC gekocht in één week tijd

Hoewel de Bitcoin koers de afgelopen week wat gedaald is, wil dit niet zeggen dat de interesse in Bitcoin (BTC) er minder op geworden is. Je kan zelfs stellen dat de ‘slimme investeerders’ juist de dip hebben gebruikt om meer BTC te vergaren. Dit is ook terug te zien in de cijfers van de bekende cryptovermogensbeheerder Grayscale Investments.

Zo is duidelijk geworden dat institutionele beleggers in één week tijd bijna $1,3 miljard aan GBTC, het bekende en meest populaire fonds van Grayscale, hebben toegewezen. Daarnaast werd eerder deze week bekend dat het bedrijf $600 miljoen, of 16244 BTC, in 24 uur gekocht had om aan de enorme stijging in vraag te voldoen. Er werd tevens bekend dat de vermogensbeheerder zijn beste kwartaal tot nu toe registreerde in Q4 2020. Grayscale zei zelf het volgende hierover:

“Instituties waren van oudsher verantwoordelijk voor het grootste deel van de instroom in Grayscale. Dit was vooral het geval in het vierde kwartaal van 2020, aangezien instellingen goed waren voor 93% van de kapitaalinstroom, oftewel $3,0 miljard. Dit komt misschien niet als een verrassing, gezien de recente vlaag van nieuws dat instellingen zijn opgewarmd voor Bitcoin. Inderdaad, Grayscale Bitcoin Trust was verantwoordelijk voor 87% van alle instroom in onze productfamilie, het hoogste percentage sinds Q2 2017, wat verder bewijst dat instellingen Bitcoin als reserve beschouwen.”

Deze recordinstroom van institutionele beleggers zette Grayscale ertoe aan om enorme hoeveelheden BTC te verzamelen. Als zodanig zijn de holdings van het bedrijf goed voor meer dan 3% van alle Bitcoins die ooit hebben bestaan.

Dit enorme bedrag van $1,3 miljard in één week tijd is een record voor de Trust, aangezien het gemiddelde bedrag dat wekelijks werd opgehaald $217 miljoen bedroeg tijdens het beste kwartaal van het bedrijf – Q4 2020.

Interessant is echter dat de premie op de Bitcoin Trust voor het eerst in meer dan een jaar onder de 3% is gedaald, blijkt uit gegevens van Ycharts. Dit is een forse daling ten opzichte van een maand geleden, toen de premie meer dan 40% bedroeg.

Dit zou erop kunnen wijzen dat sommige geaccrediteerde beleggers GBTC-posities hebben verzilverd. Aangezien GBTC een SEC-rapporterend product is, hebben beleggers hun bezit gedurende zes maanden opgesloten. Na het verstrijken van deze periode hebben zij het recht hun posities te verzilveren, wat gevolgen kan hebben voor de premies.

Grayscale concentreert zich echter niet alleen op Bitcoin. Eerder deze week werd al duidelijk dat de vermogensbeheerder steeds meer vraag ziet naar altcoins. Bovendien plaatsten wij eerder vandaag al een artikel waarin duidelijk werd dat het bedrijf zich voor lijkt te bereiden op de lancering van vijf nieuwe cryptocurrency-fondsen voor Chainlink, Tezos, Polkadot en meer.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN