China domineert de crypto-markt nog steeds, ondanks verbod

Hoewel Bitcoin (BTC) nog steeds een soort van verboden is in China, is het land nog steeds verantwoordelijk voor het grootste deel van de handel in BTC, aldus nieuw onderzoek van Messari. Bovendien bezet ’s werelds meest bevolkte continent, Azië, het grootste marktaandeel, whale-activiteit en grotere handel.

De Chinese regering heeft herhaaldelijk aangegeven dat BTC ‘verboden’ is binnen de landsgrenzen. Niettemin is het land één van de grootste en meest cruciale spelers gebleven in de ontwikkeling van de nummer één cryptocurrency. Zo is het land ook verantwoordelijk voor meer dan 60% van de hash rate van BTC, wat betekent dat de meerderheid van de miners zich in China bevindt.

Afgezien dat het de thuisbasis is van de meest substantiële pool van miners, heeft ’s werelds meest bevolkte natie enorme crypto-ontwikkelingsgemeenschappen en is het de tevens thuisbasis van drie van ’s werelds grootste beurzen. Het analysebedrijf Messari heeft een rapport opgesteld om de dominantie van het land in cijfers uit te drukken.

Minder HODLers in China

Het onderzoek gaf echter ook aan dat de vijandige houding van de regering tegen de crypto-markt ertoe heeft geleid dat lokale investeerders minder BTC hebben aangehouden. In plaats daarvan hebben ze zich gericht op grotere en frequentere transacties. Het gaf aan:

“Oost-Azië (voornamelijk China) wordt gedomineerd door grotere transacties met 90% van alle volumes boven de $10.000. Oost-Azië houdt zich bezig met meer kortetermijntransacties over een grotere verscheidenheid aan activa, vergeleken met Noord-Amerika, waar de focus meer ligt op langetermijnbezit van Bitcoin.”

Het rapport gaf alleen ook aan dat dit de beurzen er niet van weerhouden om te groeien:

“Dat heeft de in China gevestigde beurzen er niet van weerhouden om één ​​van de grootste marktaandelen ter wereld te hebben, in termen van handelsvolume.”

Het is vermeldenswaard dat het harde optreden van de regelgeving tegen de branche en prominente personen voortduurt. In 2020 verschenen berichten dat de China Merchant Bank bankrekeningen bevroren had van gebruikers die zich bezighouden met cryptocurrency-activiteiten. Bovendien hebben de autoriteiten naar verluidt de oprichter van OKEx in hechtenis genomen tijdens het onderzoek naar de populaire beurs.

Aan de andere kant accepteert het Aziatische land significant meer blockchain-technologie, de onderliggende technologie achter BTC, dan de rest van de wereld. Zo drong president Xi in 2019 er bij de natie op aan om meer in de technologie te investeren, wat resulteerde in verschillende nieuwe projecten. Misschien wel de meest bekende is het Blockchain Service Network (BSN), dat het werkt als een “gestandaardiseerde ontwikkelomgeving binnen een door de overheid goedgekeurd technisch netwerk” en al 24 blockchains heeft geïntegreerd.

42% van de crypto-projecten komen uit Azië

In het document van Messari werd ook een bredere benadering gevolgd om het gedrag van ontwikkelaars, investeerders en gebruikers in het hele Aziatische continent te onderzoeken. Afgezien van de eerder genoemde Chinese dominantie, hebben andere landen in de regio, zoals India, Japan, Hong Kong, Zuid-Korea en Singapore, een aanzienlijk deel van de taart ingenomen.

“Aangezien Azië 60% van de wereldbevolking uitmaakt, zijn infrastructuurbedrijven over de hele wereld geïnteresseerd in het aanboren van de groeiende markt. Eind vorig jaar bevonden zich zes van de tien grootste crypto-eenhoorns ter wereld in Azië.”

Het ging verder met:

“Van de top 20 tokenprojecten met een hoofdkantoor, is 42% van de marktkapitalisatie gevestigd in Azië, volgens gegevens vanaf half januari 2021.”

Aziatische bedrijven domineren ook de futures-markten. Het onderzoek concludeerde dat dergelijke bedrijven 98% van de handelsvolumes van ETH en 94% van BTC-futures vertegenwoordigen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!