ETF

Nieuwe SEC voorzitter kan positief zijn voor Bitcoin maar niet voor XRP

Jake Chervinsky, algemeen adviseur van Compound Labs, heeft aangegeven dat de potentiële aanstelling van Gary Gensler, van wie algemeen wordt verwacht dat hij de volgende voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zal worden, gunstig zal zijn voor Bitcoin (BTC).

Chervinsky zei dat Gensler toezicht zou kunnen houden op de goedkeuring van de eerste Bitcoin ETF, die in het verleden routinematig door het bureau is afgewezen. Hij zei het volgende:

“Gary Gensler begrijpt crypto goed en ondersteunt Bitcoin al jaren. Zijn selectie als SEC-voorzitter duidt op een beleidswijziging ten gunste van een Bitcoin ETF.”

Hij ging verder met:

“Het is lang geleden dat de crypto-industrie uit de fase van ‘niets reguleren’ groeit. We komen nergens op uit als ons beleidsstandpunt is ‘we hebben duidelijkheid nodig, maar alleen als u duidelijk maakt dat u ons niet reguleert.’ Ik ben vrij optimistisch over Gensler.”

Chervinsky zei echter wel dat hij betwijfelt of de rechtszaak vanuit de SEC tegen Ripple, die beweert dat het bedrijf de digitale activa heeft verkocht als een niet-geregistreerd effect, op een of andere manier zal veranderen als gevolg van de aanstelling van Gensler:

“Het is vrij moeilijk om voor te stellen dat een ​​nieuwe SEC-voorzitter, die er niet was tijdens het onderzoek en om over het beleid te stemmen, de handhavingsmaatregelen terug zal draaien.”

Tevens zei Gensler in een interview uit 2018 dat er een sterk argument is dat XRP de kenmerken van een effect heeft. Hij zei ook dat Ethereum in de beginperiode misschien een effect was, maar in de loop van de tijd meer gedecentraliseerd is geworden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN