Ripple

Ripple CEO zegt dat de Verenigde Staten het potentieel van XRP tegenhoudt

De CEO van het bekende blockchain-project Ripple, Brad Garlinghouse, herhaalde in een recent interview met CNN zijn bezorgdheid over het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving vanuit de Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten.

Eerder hadden zowel Garlinghouse als Ripple CTO Chris Larsen de wens uitgesproken om met het bedrijf de VS te verlaten vanwege, wat zij beschouwen als, verstikkende omstandigheden.

In het interview met CNN gaf de CEO aan dat er weinig is veranderd. En bij gebrek aan duidelijke SEC-richtlijnen, beleggers voorzichtig zullen zijn met het investeren in XRP.

Gebruikmakend van het voorbeeld van de groei van het internet, zei Garlinghouse dat tijdens de ontluikende periode van internetontwikkeling een duidelijk regelgevingskader de weg vrijmaakte voor internetbedrijven in de VS om te groeien en te domineren:

“We hebben zeker gezien dat in het tijdperk van internet, meer dan twintig jaar geleden, de VS een duidelijk regelgevend kader had. Daardoor konden investeerders binnenkomen en die investeringen doen.”

Maar nu, in het geval van cryptocurrency, zijn het overzeese toezichthouders die groei aanmoedigen door duidelijke regelgeving, aldus Garlinghouse.

Hierdoor vreest de CEO dat, zonder regelgevende zekerheid in de VS, de cryptocurrency-industrie terrein zal blijven verliezen in het land. Meer specifiek voelt hij zich gefrustreerd dat XRP voor uitdagingen staat die niet van toepassing zijn op Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH).

Ripple vind het jammer dat Bitcoin en Ethereum een voordeel hebben

In juni 2018 hield SEC-directeur William Hinman een toespraak op de Yahoo Finance All Markets Summit waarin hij verklaarde dat Bitcoin en Ethereum geen effecten waren. Om dit te bepalen, verwees Hinman naar verschillende belangrijke punten die te maken hebben met de Howey-test. Zijn oordeel kwam neer op het feit dat zowel Bitcoin als Ethereum gedecentraliseerd zijn. Hij zei toendertijd het volgende:

“Maar dit wijst er ook op dat een transactie met digitale activa mogelijk niet langer een aanbod van effecten is. Als het netwerk waarop de token of de munt moet functioneren voldoende gedecentraliseerd is – waar kopers redelijkerwijs niet langer zouden verwachten dat een persoon of groep essentiële management- of ondernemersinspanningen levert – vertegenwoordigen de activa mogelijk geen investeringscontract.”

Zoals de zaken er nu voorstaan, heeft de SEC echter nog geen oordeel gegeven over de vraag of XRP een effect is of niet. Hierdoor zijn investeerders en ontwikkelaars bang om betrokken te zijn bij het project, aldus Garlinghouse.

Dit is echter niet het geval in bepaalde overzeese markten, waar duidelijkheid over regelgeving de ontwikkeling van cryptovaluta ter plaatse stimuleert. De Ripple CEO zei het volgende hierover:

“Tegenwoordig lopen we hier in de Verenigde Staten eigenlijk niet in de pas met sommige van de andere G20-markten over de hele wereld. In het Verenigd Koninkrijk, of in Singapore of in Japan, heb je die duidelijkheid over de regelgeving gehad.”

Om dit punt te illustreren, liet Garlinghouse een bom vallen door te zeggen dat 95% van de Ripple-klanten niet-Amerikaanse klanten zijn. Vervolgens zei hij dat het bedrijf veel potentieel heeft in de VS, echter wachten de klanten aan de zijlijn op de SEC om een beslissing uit te spreken.

Met dit allemaal in het achterhoofd, is het dan ook heel begrijpelijk waarom Ripple een verhuizing naar het buitenland overweegt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN