Riot Blockchain

Ripple overweegt om de Verenigde Staten te verlaten

Het in San Fransisco gevestigde blockchain-project Ripple overweegt om de Verenigde Staten te verlaten. De reden hiervan is voornamelijk omdat het land momenteel geen eenduidige regelgeving heeft omtrent cryptocurrencies en blockchain-technologie, waardoor het bedrijf zich genoodzaakt voelt om naar een ander land uit te wijken.

Enkele van de mogelijke bestemmingen waarnaar het bedrijf zou kunnen verhuizen, zijn landen in Azië en Europa. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, noemde Japan, Singapore en het Verenigd Koninkrijk als landen met cryptovoorschriften die de voorkeur genieten. Garlinghouse vertelde het volgende aan Bloomberg TV:

“Met de regelgevende omgeving op mondiale basis, zie je landen als Japan en landen als het VK en Singapore die een echt duidelijke regelgevingsdynamiek hebben met betrekking tot cryptocurrencies. Het helpt de investeringen en het helpt bedrijven die met zekerheid weten hoe ze moeten investeren en hoe ze hun bedrijf moeten opbouwen.”

Volgens Garlinghouse ontbreekt het aan duidelijkheid en samenhang in het Amerikaanse reguleringssysteem:

“In de Verenigde Staten heb je concurrerende en, eerlijk gezegd, verschillende regelgevende omgevingen. Je hebt er een die zouden zeggen dat cryptocurrency een handelswaar is, sommigen zouden zeggen dat het een valuta is, anderen zouden zeggen dat het een eigendom is en je hebt ook een aantal die zouden zeggen dat cryptocurrencies effecten zijn. Dat maakt het moeilijk. Regelgeving zou geen raadspel moeten zijn.”

Ripple zou graag zijn hoofdkantoor in de VS willen houden “als dat mogelijk was”, maar het bedrijf heeft ook behoefte aan “duidelijkheid over de regelgeving om te investeren en het bedrijf te laten groeien” en “een gelijk speelveld” om verder te ontwikkelen, volgens de CEO.

De Amerikaanse regering is er tot op heden niet in geslaagd om dergelijke voorwaarden te bieden aan cryptobedrijven, in tegenstelling tot de autoriteiten in Japan en het VK, zei Garlinghouse. Hij voegde hier aan toe dat Japan één van de landen waar is waar het bedrijf van denkt dat er duidelijkheid is, en specifiek is geweest met betrekking tot crypto-regulering. Hij gaf verder aan dat de SBI Group een grote investeerder in Ripple is, en de Japanse markt was een van de sterkste markten van de liquiditeitsverschaffer.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN