PayPal aandeel profiteert ook van het goede nieuws

We hebben allemaal meegekregen dat de Bitcoin koers flink geprofiteerd heeft van het PayPal nieuws, echter heeft het aandeel van de betaalverwerker ook flink geprofiteerd van het nieuws. Zo is duidelijk geworden dat PayPal (PYPL) $215,87 bereikte, een paar dollar boven het vorige record van $212,38, vastgesteld op 2 september.

Deze prijsactie kwam kort nadat het betalingsbedrijf aankondigde dat het binnenkort cryptocurrencies op zijn platform zou opnemen. PayPal is van plan om in 2021 Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH) aan te bieden op het platform.

Het aandeel van het bedrijf opende de handelsdag op $206,20, echter steeg PayPal snel voorbij zijn hoogste punt ooit. Het activum daalde vervolgens, voordat het met overtuiging het vorige hoogtepunt brak en voorbij $215 steeg.

Zoals jullie waarschijnlijk wel mee hebben gekregen, heeft de Bitcoin koers ook de vruchten geplukt van het nieuws van PayPal en wist een flinke stijging te realiseren.

Ondanks deze stijging, is niet iedereen onder de indruk van het nieuws. Zo beschreef crypto-analist PlanB het nieuws als een anticlimax en merkte op dat klanten hun digitale activa niet van PayPal kunnen afhalen, op basis van de FAQ-pagina op de website van het bedrijf. De pagina geeft het volgende aan:

“Momenteel kunt u alleen de cryptocurrency die u op PayPal koopt, in uw account houden. Bovendien kan de cryptocurrency in uw account niet worden overgedragen naar andere accounts binnen of buiten PayPal.”

PlanB heroverwoog zijn eerdere standpunt vervolgens in een vervolg-tweet en wees op de prijsactie van Bitcoin als reactie op de ontwikkeling, evenals de mogelijke massale adoptie die het met zich mee kan brengen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!