Binance Nieuws

Binance Smart Chain is officieel live!

Op dinsdag 1 september kondigde crypto-exchange Binance zijn nieuwe Binance Smart Chain aan, in poging om mee te liften op de DeFi-hype. De Binance Smart Chain zal parallel lopen met Binance Chain, waardoor de ontwikkeling en het gebruik van smart contracts mogelijk wordt gemaakt.

De beurs tweette het volgende:

Details van de Binance Smart Chain

De Binance Smart Chain is volledig compatibel met de Ethereum Virtual Machine (EVM). Dit zal ook helpen om de bruikbaarheid van de BNB-tokens en de Binance Chain te vergroten. Bovendien bevat de Binance Smart Chain “een powerhouse van blockchain-medewerkers” zoals Swipe, Ontology, Brand Protocol, Trust Wallet en nog veel meer.

Binance Chain is tevens gedeeltelijk gedecentraliseerd. De Binance Smart Chain heeft enkele gecentraliseerde elementen die het helpen om sneller en met een hogere capaciteit te werken. De Binance Smart Chain wordt uitgevoerd met behulp van het consensusalgoritme Proof of Staked Authority (PoSA). Met behulp van het PoSA-algoritme kunnen validators ook BNB-beloningen verdienen voor hun bijdrage aan netwerkonderhoud. Bovendien is de blockchain ook in staat om elke drie seconden nieuwe blokken te produceren. De aankondiging luidt:

“Binance Smart Chain is ontworpen om parallel te lopen met Binance Chain en behoudt de snelle uitvoeringstijden en lage transactiekosten van eerstgenoemde, terwijl Smart Contracts-functionaliteit wordt toegevoegd om compatibele dApps te ondersteunen.”

De ontwikkelaars van Binance Smart Chain zeiden dat ze de transactiekosten zouden verlagen tot minder dan 1 procent. Bovendien heeft het bedrijf ondersteuning verzekerd voor het hele ecosysteem van digitale activa voor Binance’s DEX.

Binance gelooft in de toekomst van DeFi

Binance CEO Changpeng Zhao heeft aangegeven dat hij optimistisch blijft over de groei van de DeFi-sector op de lange termijn. Met de recente DeFi-golf waarschuwde CZ echter ook investeerders voor enkele risicovolle projecten op de markt. Hij voegde eraan toe dat naarmate de sector verder groeit, er veel projecten zullen zijn die niet lang zullen blijven bestaan.

Maar over het algemeen blijft Zhao positief over de DeFi-sector. Hij heeft ook de toewijding van Binance verzekerd om deze sector verder te brengen en nieuwe innovaties te brengen. Tien dagen geleden lanceerde Binance ook zijn Decentralized Finance (DeFi) staking-platform, ter ondersteuning van de DAI stablecoin. Over de lancering van Binance Smart Chain zei CEO Zhao het volgende:

“Binance Smart Chain maakt het voor ontwikkelaars over de hele wereld mogelijk om DeFi-services en nog veel meer dApps binnen het Binance Chain-ecosysteem te bouwen, terwijl het verschillende voordelen biedt, zoals een geheel nieuwe methode voor het staken van BNB, hoge prestaties, lagere kosten, directe verbinding met snelle DEX en meer.”

De Binance Smart Chain is de meest recente poging van Binance om programmeerbaarheid en interoperabiliteit naar de Binance Chain te brengen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN