Morgan Stanley

Handelsvolume op Uniswap heeft Coinbase Pro ingehaald

De bekende gedecentraliseerde beurs Uniswap is de laatste tijd erg populair gebleken. De beurs is nu zelfs zo populair dat het dagelijkse handelsvolume gisteren een nieuw hoogtepunt bereikt had en voor het eerst de bekende Amerikaanse crypto-beurs Coinbase Pro wist te overtreffen.

Het handelsvolume van de op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde beurs en liquiditeitsverschaffer bedroeg op het moment van schrijven meer dan $441 miljoen, volgens zijn online statistieken. Dit betekent dat het een stijging van ruim 70% gerealiseerd heeft in 24 uur tijd.

Ondertussen bedroeg het 24-uurs handelsvolume van Coinbase Pro, de volledige cryptocurrency exchange van Coinbase, iets meer dan $373 miljoen, volgens gegevens van CoinMarketCap.

Zowel Uniswap als Coinbase vielen echter in het niet bij het 24-uurs handelsvolume van Binance, dat in dezelfde periode bijna $6,5 miljard aan wist te trekken.

In reactie hierop, tweette de oprichter van Uniswap het volgende:

DeFi is gunstig voor Uniswap

De sterke stijging van het handelsvolume van Uniswap is waarschijnlijk te danken aan de sterke belangstelling voor ERC20-tokens en de bredere opkomst van DeFi, of gedecentraliseerde finance. Op Uniswap kunnen gebruikers ERC20-tokens gemakkelijk omwisselen naar andere tokens, waardoor de behoefte aan een tegenpartij weg wordt genomen.

Omdat de populariteit van gedecentraliseerde financiën (DeFi) enorm is toegenomen, neemt ook de interesse in de tokens toe die nodig zijn om deel te nemen aan de protocollen. YFI, het governance-token dat op yearn.finance draait, bereikte gisteravond bijvoorbeeld $38.682, bijna vier keer de prijs van Bitcoin op dit moment en bijna twee keer de Bitcoin all-time high.

Het is echter wel belangrijk om te vermelden dat YFI een veel kleinere totale supply heeft dan de koningsmunt, waardoor de vergelijking niet geheel eerlijk is.

De ERC20-token-rage wordt door sommigen echter als onhoudbaar beschouwd. Andre Cronje, de maker van YFI, zei afgelopen weekend dat de enorme hoeveelheid mensen die governance-tokens kopen en verkopen, de DeFi-boom aan het opdrijven zijn – en dat het niet lang zou duren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN