Nieuwe wet kan cryptocurrencies wederom verbieden in India

India zou naar verluidt een nieuw verbod op cryptocurrencies voor aan het bereiden zijn. Dit keer door de invoering van een nieuwe wet, zo bevestigde een lokaal nieuwsplatform.

Raamwerk om cryptocurrencies te verbieden

Moneycontrol haalde een anonieme overheidsfunctionaris aan en meldde dat de regering overleg heeft gepleegd met het ministerie van wet, het ministerie van informatie en technologie en de Reserve Bank of India (RBI) om een ​​raamwerk op te stellen om de handel in cryptocurrency in India te verbieden.

De ambtenaar zei het volgende:

“De regering was van mening dat een verbod in de wet bindender zou zijn. Het zal de onwettigheid van de handel duidelijk omschrijven. We hebben een brief gestuurd naar gerelateerde ministeries voor interministeriële discussies.”

Na het interdepartementale overleg wordt de nota ter goedkeuring aan het kabinet toegezonden.

India’s crypto-markt bloeide op

Het Hooggerechtshof van het land heeft eerder dit jaar een verbod op cryptohandel opgeheven in een lange rechtszaak tussen de lokale cryptocurrency-beurzen en de centrale bank. Hoewel het gebruik van cryptocurrencies in het land niet illegaal was, beperkte de monetaire toezichthouder de banken binnen zijn bevoegdheid om bankdiensten aan te bieden aan crypto-beurzen. Deze blokkade dwong veel lokaal gevestigde crypto-beurzen om hun deuren te sluiten of hun basis naar het buitenland te verplaatsen.

Te midden van het vonnis van de rechtbank steeg het handelsvolume van de Indiase crypto ook enorm. Veel toezichthoudende cryptobedrijven betreden de laatste tijd ook de Indiase markt.

Geruchten of is het deze keer menens?

Echter zijn soortgelijke rapporten over een potentieel verbod op cryptocurrencies in India eerder geplaatst, maar tot op heden is de kogel nog niet door de kerk. Het is dus nog maar de vraag of de wet deze keer er wel doorheen gedrukt wordt.

Ondertussen heeft een panel van de Indiase regering, die verantwoordelijk is voor het bestuderen van de cryptocurrency-markt, een boete van $3,3 miljoen en tot tien jaar gevangenisstraf aanbevolen aan iedereen die te maken heeft met digitale valuta’s in het land.

“Een boete van maximaal 25 biljoen roepies (3,3 miljoen dollar) en een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar voor iedereen die erin handelt.”

Tevens vroeg Ripple – het bedrijf achter de cryptocurrency XRP – in een recent gepubliceerd plan Indiase wetgevers om een regelgevend kader te implementeren, zodat crypto’s in het land toegestaan kunnen worden.

Het voorstel van Ripple is bedoeld om het grijze gebied te elimineren door een wettelijk kader te introduceren dat wordt ondersteund door de Indiase wet. Op deze manier kunnen banken en andere instellingen vrij zaken doen met crypto-bedrijven.

Er is tot op heden echter niet bekend of de Indiase regering uberhaupt naar dit plan gekeken heeft.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!