Ripple komt met een plan om India te helpen cryptocurrencies te reguleren

Het is onlangs duidelijk geworden dat de cryptocurrency-markt in India het lastig heeft, aangezien er kort geleden een wetsvoorstel ingediend is om cryptocurrencies in het land te verbieden.

Vaak wordt de populariteit van cryptocurrencies bij criminelen gebruikt als reden om ze te verbieden. Maar wat nou als er een manier was om criminelen uit te bannen, zodat alleen goedbedoelende mensen cryptocurrencies mogen gebruiken?

India en cryptocurrencies

Met name de Indiase regering was niet erg gecharmeerd van cryptocurrencies. Het is bekend dat de Reserve Bank of India het lokale banken verboden had om zaken te doen met crypto-gerelateerde bedrijven, maar deze schijnbare censuur werd later ingetrokken door het hooggerechtshof van het land.

Ondanks de uitspraak van de rechtbank waren Indiase banken nog steeds terughoudend om zaken te doen met crypto-bedrijven vanwege een gebrek aan duidelijke regels die moesten worden nageleefd.

Vorige week kwam zelfs het nieuws naar buiten dat het ministerie van Financiën in India voorgesteld had om cryptocurrencies te verbieden.

Ripple komt met een oplossing

In een recent gepubliceerd plan van Ripple vraagt het bedrijf Indiase wetgevers om een regelgevend kader te implementeren, zodat crypto’s in het land toegestaan kunnen worden.

Het voorstel van Ripple is bedoeld om dit grijze gebied te elimineren door een wettelijk kader te introduceren dat wordt ondersteund door de Indiase wet. Op deze manier kunnen banken en andere instellingen vrij zaken doen met crypto-bedrijven.

Volgens Ripple zou het legaliseren en reguleren van de crypto-industrie in India de belangen van het land dienen. Cijfers van de Wereldbank tonen aan dat India meer dan 69 miljard dollar ontvangt van de burgers die in het buitenland werken. Een verbetering van de infrastructuur omtrent geldoverboekingen zou de overdrachtskosten verlagen en de liquiditeit verhogen. Om dit te laten gebeuren, moet de RBI echter crypto-diensten en cryptocurrencies groen licht geven.

Het Indiase parlement zal in juli weer een zitting hebben en velen hopen dat de wetgevers een debat zullen houden over het voorstel om met een allesomvattend beleid te komen om de crypto-industrie in India te beheren in plaats van te censureren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!