India banken crypto

Bitcoin handelsvolume in India is flink aan het stijgen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Uit gegevens van de afgelopen maand van de analyse-website Useful Tulips blijkt dat er meer Bitcoins verhandeld zijn op lokale peer-to-peer-beurzen in India dan ooit tevoren. Bovendien heeft de ‘nieuwkomer’ Paxful de toppositie overgenomen van LocalBitcoins als voorkeursbeurs in India.

Bron: Useful Tulips

Bitcoin-handel op Paxful in India steeg op 10 mei tot $1,48 miljoen, terwijl bij concurrerende exchange LocalBitcoins ‘maar’ $1,25 miljoen werd verhandeld in BTC. Het gecombineerde totaal, ongeveer $2,7 miljoen, komt in de buurt van het hoogste punt ooit van $2,9 miljoen in december 2017.

Ondanks de piek eind december is de groei van het BTC-volume op P2P-beurzen in mei tot dusver ongeëvenaard, echter laten de gegevens van Useful Tulips een duidelijke opwaartse trend zien.

Ray Youssef, CEO van Paxful, zei het volgende:

“De Indiase markt heeft een groot potentieel en belang voor de toekomst van de crypto-economie. Mensen in India zetten veel in op Bitcoin, wat een kans biedt voor meer financieel rendement. We richten ons actief op het brengen van cryptocurrency naar de massa in het hele land om te helpen bij het uitbannen van armoede, het stimuleren van economieën en het creëren van banen.”

Waarom deze stijging?

Tot begin maart van dit jaar had India een verbod dat banken verbood zaken te doen met bedrijven in de crypto-markt. In april 2018 heeft de RBI zelfs een schrijver rondgestuurd waarin bevolen werd dat alle entiteiten, die het heeft gereguleerd, geen diensten mogen verlenen aan personen of bedrijven die betrokken zijn bij virtuele valuta. Die beslissing leidde tot faillissementen bij verschillende lokale beurzen, waaronder Zebpay, Coinome, Koinex en Cryptokart. Het Hooggerechtshof van de natie heeft het verbod echter ingetrokken, nadat het het ongrondwettelijk had verklaard.

Dit leidde echter nog niet tot acceptatie van crypto-bedrijven bij banken. Dit omdat de banken nog geen officiële verklaring van de centrale bank hadden ontvangen. De Reserve Bank of India (RBI) zei echter op 22 mei dat “een dergelijk verbod niet bestaat”.

Toch was dit nog steeds niet genoeg om de banken te overtuigen. Hierdoor kwam er nog een verklaring vanuit het hooggerechtshof in India, waarin aangegeven werd dat de Reserve Bank of India crypto-handelaren en cryptogerelateerde bedrijven bankdiensten niet kan onthouden. De opheldering van de centrale bank kwam meer dan twee maanden na de uitspraak van het hooggerechtshof van 4 maart.

Het is echter nog steeds niet helemaal opgelost, omdat veel banken nog steeds anti-crypto zijn en weigeren hun diensten aan te bieden.

Naast de veranderingen in de manier waarop lokale wetgeving crypto behandelt, heeft de huidige staat van de Indiase economie mogelijk ook iets te maken met de groei van BTC-handel in de regio. De nationale valuta van India, de roepie, heeft momenteel een jaarlijkse inflatie van 9,66%, wat aanzienlijk hoger is dan de gemiddelde jaarlijkse inflatie van de roepie van ongeveer 4,72%. Ter vergelijking: het inflatiepercentage in de Amerikaanse dollar is 2,31%.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN