Bitcoin Nieuws

Ethereum Bitcoin correlatie is aan het dalen, is dit het begin van een nieuwe bull markt?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De correlatie op korte termijn tussen Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC) is de afgelopen tijd aan het dalen, wat een signaal zou kunnen zijn van een terugkeer van een bull markt over de hele linie van cryptocurrencies. De laatste keer dat deze correlatie daalde zoals het nu is, was in 2017 en vóór de bull run, die een piek bereikte tussen december 2017 en januari 2018.

Deze prestatie werd vastgelegd door het team van Skew via de volgende tweet:

Ethereum Bitcoin correlatie

“De correlatie op korte termijn tussen Bitcoin en Ethereum neemt verder af. Is dit officieel het einde van een bijna drie jaar lang hoog correlatieregime en het terugkomen van de goede dagen?”

Het is zelfs zo dat het correlatiecijfer tussen Ethereum en Bitcoin in maart 2020 nog op 96% stond. We plaatsten toen een artikel waar we het volgende in aangaven:

“Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC) hebben een interessant correlatiepatroon. Volgens de laatste grafieken van Skew markets steeg de maandelijkse correlatie tussen Bitcoin en Ethereum op 16 maart tot maar liefst 96%. Dit niveau van correlatie werd voor het laatst gezien bijna een jaar geleden op 27 maart 2019.”

Dit correlatiecijfer ziet er nu totaal anders uit, en dit bewijst maar weer hoe snel dingen kunnen veranderen in de crypto-markt en welke invoed dit heeft op het sentiment. Zo ondersteunde één crypto-analist bij Ark Invest, Yassine Elmandjra, de theorie van Skew dat we wellicht aan de start van een bull markt zitten. Hij tweette het volgende:

Ethereum Bitcoin correlatie bull markt

“De 30-dagen BTC ETH-correlatie is gedaald tot dieptepunten van 2,5 jaar. De laatste keer dat we een snelle en dramatische daling zagen, was aan het begin van de 2017-boom.”

Samenvattend begint de correlatie op korte termijn tussen Ethereum en Bitcoin te dalen. De laatste keer er zo’n daling te zien was, was in 2017 en vlak voordat de Ethereum koers naar zijn hoogste waarde ooit steeg boven de 1.400 dollar. En, hoewel de geschiedenis zich meestal niet 100% herhaalt, is het misschien verstandig om rekening houden met het feit dat we (wellicht) weer aan de start van een bull markt staan.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN