Bitcoin en Ethereum hebben een correlatiecijfer van 96%

Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC) hebben een interessant correlatiepatroon. Volgens de laatste grafieken van Skew markets steeg de maandelijkse correlatie tussen Bitcoin en Ethereum op 16 maart tot maar liefst 96%. Dit niveau van correlatie werd voor het laatst gezien bijna een jaar geleden op 27 maart 2019. Dit volgens een artikel van AMBCrypto dat vandaag geplaatst werd.

De correlatie geschiedenis

Hoewel de BTC-ETH-correlatie in de meeste gevallen onmiddellijk is, zijn de correlatiecijfers het afgelopen jaar echter een aantal keer significant gedaald. De grootste daling werd waargenomen op 17 mei 2019 toen de cijfers tot 50% daalden. Dit was een tijd van hoge volatiliteit, een tijd waarin de Bitcoin koers in slechts 24 uur een correctie van $8.000 naar $7.100 onderging, gevolgd door een stijging naar het vorige niveau boven $8.000 de dag daarop.

In dezelfde periode daalde de waarde van ETH van $268 naar $230, voordat de koers de volgende dag terugkeerde.

Bron: Skew.

De volgende daling werd opgemerkt op 23 september 2019, toen daalde het abrupt tot 60%. Dit was ook een tijd van hoge volatiliteit. Dit was het moment waarop Bitcoin daalde van iets meer dan $10.000 naar $8.000 en ETH registreerde een daling van $211 naar $165, allemaal in een periode van slechts 24 uur.

Na een periode van ontkoppeling begon de prijs van ETH de bewegingen van de koningsmunt opnieuw na te bootsen. Ondertussen zijn, naast de correlatie van 1 maand, de cijfers met betrekking tot de gerealiseerde correlatie van 3 maanden en 6 maanden van ETH-BTC ook gestegen tot respectievelijk 93% en 91%.

Meeste gains van Ethereum in januari tot en met juni

Volgens de CEO van het Three Arrows Capital hedgefonds, Su Zhu, hadden Bitcoin en Ethereum van 1 januari 2017 tot 1 januari 2020 (dus in een periode van 36 maanden) gedurende 9 maanden tegengestelde prijsbewegingen. Hij zei eerder het volgende:

“In het eerste kwartaal van elk jaar, sinds de oprichting, heeft ETH een maand van 30% gehad, terwijl BTC in dezelfde maand daalde. Ongelooflijk, sinds jan 2017, maakt ETH al zijn winst in januari tot en met juni.”

Een hoge correlatie duidt meestal op een grotere afhankelijkheid van Ethereum van de prijsbewegingen van Bitcoin. Met betrekking tot de diversificatie is het belangrijk om te letten op valuta die lage correlatie hebben met Bitcoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!