Bitcoin bull run

Bitcoin koers is goed op weg om $100.000 te bereiken, aldus PlanB

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

PlanB, de bekende maker van het stock-to-flow (S2F) -model, is van mening dat de Bitcoin koers nu goed op weg is om $100.000 te bereiken, aangezien de prijs is gestegen naar jaarlijkse hoogtepunten.

Hij zei het volgende:

“Ik kan nu geen grafiek voor jullie maken (op zee), maar het S2F-model ligt perfect op schema.”

Bitcoin koers zal binnen no time $12.000 bereiken

Het optimistische sentiment valt samen met de verschuiving in momentum van altcoins naar BTC. Tegelijkertijd is de Bitcoin koers deze week met 17% gestegen, omdat het een belangrijke trendlijn van drie jaar heeft doorbroken. Zoals wij meerdere keer hebben gemeld, verwachten handelaren dat Bitcoin op korte termijn hogere weerstandsniveaus zal testen.

Deze mening wordt gedeeld door verschillende investeerders. Zo zei Kelvin Koh, mede-oprichter van Spartan Group, het volgende:

“Als BTC de weerstand op $11,4K breekt, gaan we in een mum van tijd boven de $12K. Dit zal de wind op korte termijn weer uit zeilen van de alts halen.”

Ethereum Bitcoin correlatie daalt

Eerder vandaag plaatsten wij nog een artikel waarin duidelijk werd dat de correlatie tussen Ethereum en Bitcoin de afgelopen tijd aan het dalen is, wat een signaal zou kunnen zijn van een terugkeer van een bull markt over de hele linie van cryptocurrencies. De laatste keer dat deze correlatie daalde zoals het nu is, was in 2017 en vóór de bull run, die een piek bereikte tussen december 2017 en januari 2018.

Deze prestatie werd vastgelegd door het team van Skew via de volgende tweet:

Ethereum Bitcoin correlatie

De bull markt is begonnen?

De populaire analist Willy Woo had de komst van een nieuwe bull run bijna een maand geleden al voorspeld. Hij plaatste gisteren een update met de onderstaande grafieken.

De Relative Strength Index

De twee belangrijke statistieken die nu de ontsteking van deze bull run benadrukken, zijn de mempool van Bitcoin en de Relative Strength Index [RSI]. Beginnend met de laatste stelde de RSI voor dat de belangrijkste bullmarkt zou kunnen beginnen in het vierde kwartaal omdat de compressie van de RSI ten einde loopt en uitbreiding een bull run kan typeren.

Willy Woo plaatste de volgende tweet:

“365 dagen on-chain RSI (privé-grafiek nog niet openbaar beschikbaar) toont de compressie in de vroege fase van de bull-cyclus die bijna voltooid is. Ik verwacht een RSI-uitbreiding die kenmerkend is voor het belangrijkste bull-seizoen vanaf Q4 2020 tot 2021. (gelabeld als “main bull phase” in de grafiek).”

Image

Verder had de bull run, volgens de bovenstaande grafiek, vorm gekregen voordat de markt in maart instortte, maar COVID-19 gooide roet in het eten. Er is echter een nieuwe bullish fase begonnen en volgens Woo kan de genoemde rally helemaal tot in 2021 doorgaan en sluiten in de buurt van de vorige ATH die door Bitcoin werd genoteerd.

Wachtrij voor niet-verwerkte transacties

Dat is echter niet alles. De mempool, de netwerkwachtrij voor niet-verwerkte transacties, is ook op de charts het bullish territorium ingegaan. Willy Woo tweette het volgende:

“De mempool, d.w.z. de netwerkwachtrij voor niet-verwerkte transacties, schiet terug in bullish territorium. Deze grafiek volgt het geheugengebruik, mempool op transactietelling is in feite voor deze macrocyclus op een absoluut hoogtepunt.”

Wat denken jullie? Gaat de Bitcoin koers doorstijgen of gaan we een daling tegemoet? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN