Ethereum Nieuws

Ethereum 2.0 validator testnet gaat live

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Ethereum 2.0 validator launchpad testnet is officieel live gegaan op 27 juli 2020. Dit volgens de officiële blog van de Ethereum Foundation.

Volgens het officiële blogbericht kunnen gebruikers het aankomende Medalla multi-client testnet bijhouden en eventueel stortingen doen. Bovendien wordt er beloofd dat ze de interface blijven ontwikkelen in aanloop naar de lancering van het mainnet.

Het doel van het nieuwe validator launchpad is “om het proces om een ​​eth2-validator te worden zo gemakkelijk mogelijk te maken, zonder concessies te doen aan beveiliging en onderwijs”. Het bedrijf heeft aangegeven dat ze er vooral voor willen zorgen dat validators weten wat ze doen en waarom ze het doen.

Er wordt namelijk verwacht dat validators activiteiten uitvoeren, zoals het beveiligen van het netwerk en betalingen ontvangen, voor acties die het netwerk helpen consensus te bereiken. De validators die dit doen ontvangen hier een beloning voor, echter zijn deze beloningen dynamisch in plaats van vast.

“Als het totale bedrag aan ETH laag is, is de jaarlijkse beloning hoog, maar naarmate de totale inzet stijgt, begint de beloning die elke validator ontvangt te dalen.”

Wat is het doel van Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 vervangt het huidige, rekenintensieve proof-of-work-consensusmechanisme door een proof-of-stake-mechanisme en zal veel sneller en schaalbaarder zijn. In plaats van 15 TPS op een enkele keten, zal eth2 duizenden tot tienduizenden transacties per seconde (of mogelijk meer) verwerken.

De verbeterde schaalbaarheid komt door de implementatie van sharding. Dit proces verdeelt het Ethereum-netwerk in kleinere nodes om sneller transacties af te handelen.

De lancering van Ethereum 2.0 komt dichtbij

Afgelopen week werd al bekend dat het laatste officiële testnet van Ethereum 2.0 op 4 augustus live zal gaan. Het testnet heeft de naam “Medalla” gekregen, wat Medaille betekent in het Spaans.

Ethereum 2.0-ontwikkelaars hebben tevens afgelopen woensdag de specificaties van het “officiële” testnet vrijgegeven, in afwachting van de vermoedelijke lancering van Ethereum 2.0 aan het einde van het jaar. Zo gaf Ethereum-ontwikkelaar Afri Schoedon aan dat hij gelooft dat fase 0 in november 2020 nog gelanceerd gaat worden.

Hoeveel Ethereum heb je nodig om te staken?

Om een validator op Ethereum 2.0 te worden, dien je minimaal 32 Ethereum in je bezit hebben. Een investeerder met 20 ETH, die het wil staken, zou dit dus moeten afronden naar 32 ETH, en 12 munten meer moet kopen. Deze ethers moet je inzetten om te ‘staken’ en hiervoor ontvang je een vergoeding. De hoeveelheid vergoeding die je ontvangt, zie je hier.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN