Ethereum Nieuws

Ethereum 2.0-ontwikkelaars geven specificaties van het “officiële” testnet vrij

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Ethereum 2.0-ontwikkelaars hebben woensdag de specificaties van het “officiële” testnet vrijgegeven, in afwachting van de vermoedelijke lancering van Ethereum 2.0 aan het einde van het jaar. Het testnet begint op 4 augustus en heeft de naam “Medalla” gekregen, wat Medaille betekent in het Spaans.

“Officieel” testnet betekent dat het wordt ingezet door de Ethereum Foundation (EF) zelf. Het testnet wordt echter nog steeds beheerd door een gedecentraliseerde groep van programmeurs, ontwikkelaars en code-auditors, georganiseerd door forkcoördinator Afri Schoedon.

Officieel betekent ook dat de codebase van het netwerk bijna klaar is voor lancering. Eth 2.0-onderzoeker Justin Drake kondigde onlangs aan dat het eerste deel van het netwerk vóór het einde van dit jaar gelanceerd gaat worden. Dit vanwege de eerdere pushback die hij ontving over zijn uitspraak om het pas in januari 2021 te lanceren.

Dit zal dus het laatste testnet zijn, echter gingen verschillende testnets Medalla voor. Schoedon zei het volgende hierover:

“Het Schlesi-testnet was één van de vele stappen in die richting. Het Witti-testnet was een ander. Het Altona-testnet is er weer een. Het Medalla tracht het laatste testnet te zijn vóór de lancering van het mainnet.”

Schoedon ging verder met uitleggen waarom de naam Medalla gekozen is, en zei:

“Medalla betekent “medaille” en kan worden gezien als een verwijzing naar het Olympic testnet dat werd gebruikt om voor de lancering van ETH1. Het benadrukt het belang van het netwerk in deze fase voor de lancering van ETH2. Het kan ook worden gezien als een hint dat Medalla validators een bewijs van deelname “medaille” op het Ethereum-netwerk ontvangen.”

Eth 2.0-ontwikkelaars hebben onlangs ook richtlijnen vrijgegeven voor “aanvalsnetten”, compleet met bounties van $5.000 voor het stresstesten van het netwerk. De aanvalsnetten helpen bij het voltooien van de specificatie van elke client – geschreven in verschillende programmeertalen – vóór de lancering.

Eth 2.0-ontwikkelaars hebben aangedrongen op een release voor meerdere clients van het project vanwege de lessen die zijn getrokken uit het huidige Ethereum-netwerk, dat slechts met één client (Geth) is gelanceerd. Sommige clients kunnen fouten bevatten, een situatie die hopelijk door de test en aanvalsnetten moet worden opgelost.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN