Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 zal in november 2020 worden gelanceerd, aldus ontwikkelaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Er is de afgelopen tijd veel gesproken over wanneer Ethereum 2.0 gelanceerd gaat worden. Zo gaf Ethereum-ontwikkelaar Justin Drake, in een AMA aan dat Ethereum 2.0 fase 0 waarschijnlijk pas begin 2021 gelanceerd zou worden. Hij zei het volgende:

“Met Thanksgiving op 26 november en de feestdagen in december zou ik zeggen dat de laatste praktische mogelijkheid tot lanceren ​​in 2020 midden november is, over vier maanden.

Als zodanig ben ik nu geneigd te zeggen dat de vroegste praktische datum voor lancering ​​ongeveer 3 januari 2021 is (de 12e verjaardag van Bitcoin).”

Als reactie hierop zei mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, dat hij het niet eens was met de ontwikkelaar en gaf aan de lancering dit jaar nog zou plaatsvinden. Hij gaf het volgende aan:

“Persoonlijk ben ik het hier volledig mee oneens en steun ik de lancering van de nulfase veel eerder dan deze datum, ongeacht de mate van gereedheid.”

Ethereum 2.0 zal in november 2020 gelanceerd worden

Er was dus nogal wat discussie over wanneer Ethereum 2.0 exact gelanceerd gaat worden. Nu is er echter een onverwachte wending in het verhaal gekomen. Zo gaf Ethereum-ontwikkelaar Afri Schoedon aan dat hij gelooft dat fase 0 in november 2020 nog gelanceerd gaat worden.

Schoedon verklaarde dat het team goede vooruitgang boekt en op schema ligt voor lancering in eind 2020. Hij merkte ook op dat Drake’s voorlopige datum januari 2021 overdreven zou zijn, en alleen het geval zou zijn als er ernstige problemen ontdekt worden.

Hij gaf het volgende aan:

“De Beacon Chain van Ethereum 2.0 wordt in november gelanceerd, tenzij we ernstige bugs in clients of in het protocol vinden. Ik zit tussen Vitalk en Justin in met mijn schatting hier. Ik denk niet dat we Ethereum 2.0 noodzakelijkerwijs moeten uitstellen tot 2021, tenzij we kritieke problemen vinden. We zijn goed op weg voor een lancering in eind 2020.”

1xbit

Tijdens het interview sprak Schoedon kort over zijn verantwoordelijkheid, het ontwikkelen van het multi-client testnet. Hij bevestigde dat alles volgens plan verloopt en dat het multi-client testnet in de nabije toekomst van start gaat:

“Momenteel implementeren ten minste vijf clients de nieuwste versie van de Ethereum 2.0-specificatie. Het momenteel lopende Altona-testnet lijkt stabiel te zijn, met vier clients in Genesis en zojuist een vijfde toegevoegd met Lodestar. Dit stelt ons in staat om de officiële multi-client testnet Medalla zeer binnenkort te lanceren, wat de laatste stap zou zijn naar de lancering van Ethereum 2.0 mainnet.”

Wat is fase 0?

De upgrade naar Ethereum 2.0 gebeurt echter niet in één keer, maar wordt in verschillende fasen uitgerold:

  • Fase 0: Introductie van validator (strike) nodes.
  • Fase 1: Introductie van sharding, een manier om de Ethereum-blockchain voor verschillende doeleinden te splitsen.
  • Fase 1.5: Integratie van Ethereum’s huidige mainnet met het consensusmechanisme van ETH 2.0.
  • Fase 2: Introductie van staten en uitvoering voor ontwikkelaars.

Fase 0 werd als volgt uitgelegd door projectontwikkelaar Danny Ryan:

“Fase 0, de Beacon Chain, is de kern van het nieuwe consensusmechanisme. Dit is waar alle activiteit en orkestratie op systeemniveau plaatsvindt. In fase 0 gaat het erom consensus te bereiken met honderdduizenden consensus-entiteiten (validators), verspreid over duizenden nodes over de hele wereld.

Vanwege de technische vereisten voor het verdelen van subsets van validators door middel van shards in fase 1+, moeten we een groot aantal validators kunnen verwerken. Een groot deel van de technische complexiteit vloeit voort uit deze vereiste. Andere non-sharded, proof-of-stake-mechanismen hebben honderden of misschien wel duizenden validatoren, maar eth2 is ontworpen om een ​​absoluut minimum van ~16.000 validators te hebben, in de verwachting dat dit cijfer binnen een paar jaar honderdduizenden zal zijn.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN