Website met gratis KYC crypto exchanges is live

De website Kycnot.me laat een overzicht zien van crypto exchanges waarbij handelaren zich kunnen aanmelden zonder persoonlijke informatie te delen via een know your customer (KYC-verificatie).

Naar verluidt houdt de website zich alleen bezig met cryptocurrency exchanges die Bitcoin (BTC) of Monero (XMR) ondersteunen. De website beweert dat Bitcoin de grootste cryptocurrency is met de meeste adoptie, terwijl Monero de beste privacybescherming biedt.

Website volgt gratis KYC crypto exchanges

Op de website zijn momenteel 14 KYC-vrije handelsplatforms te zien, waarvan de meeste van hen een peer-to-peer (P2P) handelsruimte voor digitale activa aanbieden.

Echter heeft de site wel diverse waarschuwingen bekendgemaakt voor verschillende cryptocurrency exchanges, waaronder het constateren van strikte beperkingen op het gebruik zonder verificatie, zoals het niet kunnen opnemen van fondsen.

Verrassend genoeg bevat de lijst niet de populaire crypto exchanges Binance, BitMEX of KuCoin.

Cryptocurrencies zijn autonoom en gedecentraliseerd

Kycnot.me heeft een manifest gepubliceerd waarin wordt uitgelegd dat de website de essentie van de cryptocurrencies wil behouden. In wezen wordt verondersteld dat cryptocurrencies autonoom en gedecentraliseerd zijn.

Dit kan alleen worden bereikt door het voor mensen gemakkelijker te maken om betrouwbare manieren te vinden om te kopen, ruilen, verhandelen en gebruiken van crypto’s zonder de noodzaak om zich te hoeven identificeren. In de post wordt beweerd dat cryptocurrencies zijn gemaakt “om de afhankelijkheid tussen de gebruikers en de gecentraliseerde entiteiten die de controle over onze economie hebben, los te maken”.

Daarnaast zijn steeds meer crypto exchanges zich gaan gedragen als een bank. Overheidsregulatoren zorgen er steeds meer voor dat KYC een vereiste is op crypto exchanges. Hierdoor is de behoefte aan deze lijst van KYC-vrije crypto exchanges des te noodzakelijker geworden.

Lees nu ook:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!